Achilles Veen wint thuis van AVV Swift

Zaterdag 20 april stond voor Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse AVV Swift op het programma.

Coach Van Bijsterveld had te maken met de nodige afwezigen. Thijs van den Berg, Roel de Kruijk en Ilias Zaimi waren niet fit genoeg om aan de wedstrijd te beginnen. Mede daardoor stond Sezer Sulun in de basis bij zijn 200e optreden in het groen-wit van Achilles Veen.

Onder een prachtige voorjaarszon begonnen beide ploegen aan een wedstrijd die er voor de ranglijst niet echt meer toe deed. Beide ploegen waren voor aftrap zo goed als veilig en de afstand naar de plaatsen waar de prijzen worden verdeeld was al dusdanig groot dat daarvoor ook een wonder nodig is om nog ergens aanspraak op te kunnen maken.

Wanneer beide ploegen in de eerste helft al een paar kansen hebben gekregen, de beste was voor Niek Wilborts in de 20e minuut, is het al na 38 minuten Bas van Loon die na een derde zware knieblessure zijn competitie rentree kan maken. Hij valt in voor de geblesseerde Sem van der Pijl.

Meteen na de wissel is al raak voor Achilles Veen. Op aangeven van Thomas de Man schiet Theo Martens onhoudbaar de 1-0 binnen. Zijn derde competitiegoal van dit seizoen.

Vlak voor de rust houdt Jamil Kools met een knappe redding zijn doel schoon waarmee de ruststand op 1-0 komt.

Al snel in de tweede helft moet ook Maarten Boddaert geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Toby Tan. In het vervolg van de wedstrijd creëren beide ploegen nog wat kansjes, maar echt spannend wordt het niet meer.

Ook Melle Mandemakers mocht vanaf 78e minuut nog zijn opwachting maken door Ayden Kuijpers te vervangen en deed dit niet onverdienstelijk. Wel blijft de 1-0 op het scorebord staan als eindstand.

Achilles Veen mag zich gaan richten op de halve finale van de districtsbeker die dinsdag 7 mei gespeeld  wordt in Heeze. Wel moet op zaterdag 4 mei nog de thuiswedstrijd gespeeld worden tegen Jong FC Den Bosch, maar gezien de huidige ranglijst zijn de belangen daar voor Achilles Veen niet groot meer.

Opstelling Achilles Veen: Jamil Kools, Sem van er Pijl (38’ Bas van Loon), Rico Geeroms, Maarten Boddaert (51’Toby Tan), Sezer Sulun, Theo Martens, Niek Wilborts, Ayden Kuijpers (78’ Melle Mandemakers), Thomas de Man, Sen Aerts, Ruben Alonso Taboada

Overige uitslagen:
RKAV Volendam – Spijkenisse 6-0, Jodan Boys – XerxesDZB 7-2, Capelle – Zwaluwen 0-0, SC Feyenoord – ’s-Gravenzande 4-1, DFS – Ter Leede 0-2, Nootdorp – Smitshoek 3-0, Jong Den Bosch – Rijnvogels 2-1. Maandag 22 april: Capelle – DFS 1-0.