Achilles Veen verspeelt voorsprong tegen Jong FC Den Bosch

Zaterdag 4 mei mocht Achilles Veen 1 aantreden in een thuiswedstrijd tegen Jong FC Den Bosch. Na een 2-0 voorsprong stond er na het laatste fluitsignaal toch 2-2 op het scorebord.

Het viel voor trainer Johan van Bijsterveld niet mee om tot een opstelling te komen. Veel geblesseerde spelers moesten langs de kant blijven. Onder andere Thijs van den Berg, Maarten Boddaert en Theo Martens moesten van de kant toekijken. Hierdoor kon Bas van Loon met de aanvoerdersband om zijn rentree maken in de basis.

In de openingsfase is het beste van het spel dan ook voor de gasten uit Den Bosch, maar tot echt grote kansen leidt het Bossche aanvalsspel nog niet. Na een kwartier spelen is er zelfs een kans voor Achilles Veen wanneer Sen Aerts het met zijn hoofd probeert, maar zij inzet was een makkelijke prooi voor de doelman.

Na een half uur spelen valt de eerste echt grote kans van de wedstrijd te noteren. En wel voor de bezoekers, maar deze wordt vakkundig om zeep geholpen waardoor de stand nog 0-0 blijft. Even later is het Rico Geeroms die het een keer van afstand probeert. Niet eens onverdienstelijk. Zijn schot spat echter uiteen op de lat. Uit de tegenstoot wordt Den Bosch weer gevaarlijk, maar deze keer komt Jamil Kools sterk zijn doel uit en maakt het de Bossche aanvaller moeilijk genoeg om niet het net te kunnen vinden.

En dan op slag van rust wordt Sen Aerts in de vijandelijke ‘zestien’ gevloerd. Scheidsrechter Jobse wijst resoluut naar de stip en Ilias Zaimi weet wel raad met dit buitenkansje. Steenhard door het midden van het doel wordt de strafschop binnen geschoten. Ruststand: 1-0.

Aan het begin van de tweede helft lijkt Jong FC Den Bosch het een beetje kwijt te zijn. Achilles Veen valt volop aan en kansen voor onder andere Ilias Zaimi en Sen Aerts blijven nog onbenut. Tot de 54e minuut. Dan komt Sezer Sulun mee op over de linker kant en geeft het perfect af op Ilias Zaimi die beheerst de 2-0 binnen schuift.

Echter na de 2-0 komen de gasten weer wat beter in hun spel en gaat Achilles Veen achteruit lopen. Dit leidt al in de 63e minuut tot de aansluitingstreffer, die overigens prachtig wordt binnen geschoten. En slechts 5 minuten later komt vanuit een afstandsschot zelfs de gelijkmaker al op het scorebord te staan. In het restant van de wedstrijd creëren beide ploegen nog wat kansjes, maar de 2-2 blijft op het scorebord staan. Gezien het wedstrijdbeeld wel een terechte uitslag.

Opstelling Achilles Veen
Jamil Kools, Sem van der Pijl, Rico Geeroms, Bas van Loon, Sezer Sulun (83’ Ruben Alonso Taboada), Toby Tan, Roel de Kruijk, Ayden Kuijpers, Niek Wilborts, Sen Aerts (72’ Soufiane Allach), Ilias Zaimi

De concurrentie
Ter Leede heeft door een 2-2 gelijkspel bij Spijkenisse de koppositie weer overgedragen aan Volendam. De Volendammers wisten namelijk uit bij XerxesDZB wel te winnen: 0-2. Volendam gaat nu aan de leiding door een veel beter doelsaldo.
Overige uitslagen: Zwaluwen – Smitshoek 4-0, Capelle – Nootdorp 4-2, Swift – ’s-Gravenzande 1-1, Jodan Boys – SC Feyenoord 1-1.
Rijnvogels – DFS was afgelast vanwege het niet op komen dagen van de gasten uit Opheusden.

Volgende week
Waar Achilles Veen in de competitie wel ongeveer uitgespeeld is, is het seizoen zeker nog niet klaar. Aanstaande dinsdag mag Achilles Veen namelijk aantreden in de halve finale van de Districtsbeker Zuid I. De uitwedstrijd tegen RKSV Heeze begint dinsdag om 20:00 uur en wordt gespeeld op Sportpark Het Lambrek. Gelegen aan de Sterkselseweg 51 in Heeze.

Komende zaterdag (11 mei) speelt Achilles Veen 1 de uitwedstrijd tegen Nootdorp om 14:30 uur.