Achilles Veen verslaat SVW en bekert door

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 22 oktober speelde Achilles Veen in de tweede ronde van de KNVB Districtsbeker een uitwedstrijd tegen de nieuwbakken eersteklasser SVW in Gorinchem. In een niet al te hoogstaande wedstrijd had Achilles Veen niet veel moeite met SVW en zegevierde met 0-3.

In de eerste helft komt Achilles Veen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Rico Geeroms uit een voorzet van Lucas Ligtvoet. SVW is na ruim een half uur spelen dichtbij de gelijkmaker met een harde pegel op de lat.

Aan het begin van de tweede helft krijgt de keeper van SVW een lastige terugspeelbal te verwerken. Hij neemt de bal niet goed aan met de borst en Ousmane Traore kan de bal oppikken, maar wordt direct neergelegd door de keeper. De toegekende strafschop wordt benut door Jari Koenraat. 0-2.

Ruim een half uur voor tijd wordt er door een speler van SVW nagetrapt. Hij mag daardoor met rood vertrekken. Achilles Veen creëert in de man meer situatie behoorlijk wat kansen, maar het duurt tot de 88e minuut voordat Ousmane Traore er 0-3 van maakt. Dat is ook de eindstand.

Jorn Wagener, Daan Wensink, Glenn Kools, Rico Geeroms, Tim van Broekhoven (30’ Melle Mandemakers), Jens Verschuren, Niek Wilborts, Nikki Baggerman (81’ Jeroen Sterrenburg), Jari Koenraat, Justin Beemsterboer (46’ Ousmane Traore), Lucas Ligtvoet (65’ Thomas de Man)

Zaterdag 29 oktober speelt Achilles Veen 1 in de negende speelronde van de Vierde Divisie A thuis tegen SC Feyenoord. Aftrap: 14:30 uur.