Achilles Veen verslaat Almkerk en bekert door

Teamfoto-AV-1

Dinsdag 13 december stond op een ijskoude Hanen Weide de derde ronde van de districtsbeker op het programma. Het was een officiële gemeentelijke derby tegen eersteklasser Almkerk.

Achilles Veen had over de hele wedstrijd een veldoverwicht en wist dit na 20 minuten uit te drukken in een voorsprong. Vanuit een hoekschop was het Rico Geeroms die de 1-0 binnen wist te werken. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft begon Almkerk iets brutaler, maar dit werd meteen afgestraft. Via Jens Verschuren komt Achilles Veen namelijk al in de 49e minuut op een 2-0 voorsprong.

Er werden in het vervolg van de tweede helft nog wel meer kansen gecreëerd, maar Lucas Ligtvoet was vlak voor het einde het dichtst bij nog een treffer, maar zijn schot ging rakelings voorlangs.

Eindstand dus 2-0. Achilles Veen is door naar de laatste 32 van de districtsbeker waarvoor aanstaande maandag om 12:30 uur geloot wordt.

Dit betekent dat Achilles Veen 1 deze week de winterstop in gaat. De eerstvolgende wedstrijd is een oefenwedstrijd op 7 januari thuis tegen SteDoCo. Aftrap om 14:00 uur. Op 14 januari wordt er nog thuis geoefend tegen De Bilt en op dinsdag 17 januari uit tegen Blauw Geel.

Op 21 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Zwaluwen.