Achilles Veen verliest op bezoek bij DHSC

Teamfoto zonder tekst

Achilles Veen speelde afgelopen zaterdag (27-11) de uitwedstrijd tegen DHSC uit Utrecht Ondiep. De club van Wesley Sneijder was extreem gebrand op een resultaat tegen Achilles Veen en trok na 90 minuten dan ook aan het langste eind: 3-2.

Na een luidruchtig ontvangst met veel vuurwerk kon de equipe van John Karelse zich gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen DHSC dat 2 punten onder Achilles Veen op de ranglijst staat. Het is een troosteloze regenachtige zaterdagmiddag en de aanblik van een veld zonder supporters eromheen maakt het allemaal niet mooier.

Achilles Veen is voornemens om met dezelfde 11 te starten als vorige week, maar in de warming up moet Mats van Huijgevoort geblesseerd afhaken. Hij wordt vervangen door Zain Moghal en Rico Geeroms schuift daarmee door naar het centrum van de verdediging. Dat doet hij overigens niet onverdienstelijk en wordt door de in kleine getalen aanwezige ‘Veensen’ bestempeld tot man of the match aan Veense zijde.

Achilles Veen is in de openingsfase de ploeg die de aanval zoekt. Binnen 10 minuten raakt Gino Dix met een poeier van afstand het aluminium en even later schiet Maarten Boddaert na een hoekschop hard op de keeper. In de tegenstoot volt bijna een tegendoelpunt wanneer Maarten Boddaert onder een diepe bal door springt.

Na ruim een half uur spelen volgt meer gevaar van de thuisploeg. Ze weten echter nog niet goed om te gaan met de kansen. Eerst wordt er naast geschoten en ook Jordy Zielschot moet nog een keer handelend optreden om zijn doel schoon te houden. Na 35 minuten spelen is het echter wel raak. Uit een hoekschop wordt op dat moment toch wel tegen de verhouding in de thuisploeg op een 1-0 voorsprong gezet.

Vlak voor de rust is het nog een keer raak voor DHSC. Jordy Zielschot komt wat twijfelend zijn doel uit bij een voorzet en ziet de bal over zich heen het doel ingekopt worden. Beide ploegen gaan met een 2-0 ruststand de kleedkamer in.

Aan het begin van de tweede helft meteen twee kansen voor de ingevallen Ousmane Traore. De eerste poging wordt echter gekeerd door de goed spelende doelman en de tweede gaat net naast. Vijf minuten na de rust is het echter weer raak in het Veense doel. Jordy Zielschot veroorzaakt wat onhandig een strafschop en weet deze ook niet te keren.

Daarna gaat Achilles Veen vol op de aanval spelen wordt er ook door Karelse volop aanvallend gewisseld. Vele kansen zijn echter niet besteed aan onder andere Rico Geeroms, nogmaals Ousmane Traore en Rémon Koenen. Ook Thomas de Man is gevaarlijk met een mooie actie en goed schot, maar ook zijn inzet wordt prachtig gekeerd door de doelman. Ook aan de andere kant krijgt DHSC nog meerder mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar de thuisploeg verzuimt de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Pas in de 70e minuut kan Achilles Veen wat terugdoen via de ingevallen Thomas Schilders die er 3-1 van maakt. Meteen daarna haalt Zain Moghal nog een keer verwoestend uit, maar raakt helaas de paal en daarna wordt een kopbal van Thomas Schiders weer knap gekeerd. Een kwartier voor tijd valt echter toch nog de aansluitingstreffer van Rico Geeroms die er 3-2 van maakt. Ook daarna blijft Achilles Veen wat opportunistisch de aanval zoeken, maar de grote kansen zijn wel een beetje op. Het tempo wordt ook wat uit de wedstrijd gehaald doordat de scheidsrechter enkele minuten geblesseerd op de grond lag.

Na 8 minuten extra tijd wordt er afgefloten en Achilles Veen moet de punten in Utrecht laten.

Jordy Zielschot, Zain Moghal (79’ Sen Aerts), Rico Geeroms, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Teun Sebregts (46’ Ousmane Traore), Niek Wilborts, Glenn Kools, Rémon Koenen (66’ Thomas Schilders), Gino Dix, Thomas de Man

Koploper Capelle trakteerde Rijsoord in eigen huis op een pak slaag: 0-6. Rijnvogels maakte ook geen fout en won op bezoek bij Smitshoek met 0-4. Zwaluwen (winnaar eerste periode) is het een beetje kwijt en verloor op eigen terrein met 1-3 van sv Poortugaal.
Overige uitslagen: Jodan Boys – DUNO 3-3, SC Feyenoord – FC ’s-Gravenzande 3-1
Spijkenisse – Scherpenzeel en ARC – Achilles ’29 werden afgelast

Wat er volgende week gaat gebeuren is uiteraard nog onzeker, maar de kans lijkt klein dat er voor de winterstop nog gevoetbald gaat worden. Mocht er een wonder gebeuren en de wedstrijden zouden toch door kunnen gaan, dan wacht Achilles Veen een thuiswedstrijd tegen Jodan Boys om 14:30 uur.