Achilles Veen verliest op bezoek bij ARC

Teamfoto-AV-1

Zaterdag ging Achilles Veen 1 op bezoek bij ARC in Alphen a/d Rijn. Na een niet al oogstrelende wedstrijd stond er 1-0 voor de thuisploeg op het wedstrijdformulier.

Het gebrek aan een echte doelpuntenmaker brak Achilles Veen wederom op. Het was namelijk niet zo dat er geen kansen gecreëerd werden. In het begin van de eerste helft had Achilles Veen ook het betere van het spel. Dit leverde onder andere een prachtige kans op voor Jari Koenraat. Zijn schot ging echter net naast via een been van de doelman. Ook Nikki Baggerman was dichtbij een doelpunt, maar zijn vrije trap werd door de keeper over getikt.

Binnen het half uur was het echter 1-0 voor de gastheren nadat een snelle aanval over de rechterkant vakkundig werd afgerond. Even daarvoor kwam ARC ook al tot een goede kans, maar deze werd over gemikt. Ook na de 1-0 verspeelde ARC nog een paar kansen om de voorsprong te vergroten.

In de tweede helft begon ARC ook goed. Doelman Rick van der Leest hield knap zijn ploeg op de been toen hij katachtig de 2-0 voorkwam. Daarna begon Achilles Veen met veel meer druk vooruit te voetballen en kon ARC niets anders doen dan zich terug laten zakken.

Het ging werkelijk kansen regenen voor Achilles Veen. Een goede kopkans voor Jens Verschuren kon eenvoudig gevangen worden door de doelman. Rico Geeroms kreeg een schietkans, maar zijn schot ging ruim over. Ook Nikki Baggerman kreeg nog een goede schietkans, maar ook zijn schot ging bijna over de ballenvanger.

Een klein kwartier voor tijd weer een grote kans voor Justin Beemsterboer, maar zijn inzet werd knap gered door de doelman. Toen de bal weer terug de ‘zestien’ in kwam en Thomas de Man kon uithalen werd de doelman geholpen door een medespeler die zich voor het schot van De Man gooide.

Ook in de absolute slotfase blijft Achilles Veen gevaarlijk. Onder andere door verre inworpen van Rico Geeroms blijven er kansen gecreëerd worden, maar opnieuw Thomas de Man en ook de ingevallen Ousmane Traore krijgen de bal er niet in.

Op basis van het vertoonde spel en de genoteerd kansen had Achilles Veen minstens een gelijkspel verdiend, maar de stand bleef helaas staan op 1-0 voor de gastheren.

Opstelling Achilles Veen
Rick van der Leest, Daan Wensink (36’ Justin Beemsterboer), Rico Geeroms, Jeroen Sterrenburg, Tim van Broekhoven (73’ Melle Mandemakers), Nikki Baggerman, Jens Verschuren (64’ Ousmane Traore), Glenn Kools, Thomas de Man, Niek Wilborts, Jari Koenraat

De concurrentie
Achilles Veen is door de nederlaag afgezakt naar de twaalfde plaats.
Uitslagen: sv Poortugaal – Goes 0-1, Capelle – Smitshoek 0-0, ODIN – Nieuwenhoorn 2-4, WNC – FC ’s-Gravenzande 1-3, De Dijk – Zwaluwen 1-1, SC Feyenoord – Spijkenisse 1-0 en Kloetinge – Jodan Boys 2-1.

Volgende week
Zaterdag speelt Achilles Veen een thuiswedstrijd tegen Kloetinge. De wedstrijd tegen de nummer 3 begint om 14:30 uur.

Topscorers Achilles Veen
Jeroen Sterrenburg        2
Jari Koenraat                    1
Rico Geeroms                   1
Jens Verschuren              1
Thomas de Man               1
Bas van Stokkom             1