Achilles Veen verliest ook op bezoek bij de koploper

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 2 oktober wachtte Achilles Veen een uitwedstrijd tegen koploper FC Rijnvogels uit Katwijk. Na de thuisnederlaag tegen Scherpenzeel wisten de ‘groen-witten’ in Katwijk ook geen resultaat te halen. De ploeg van John Karelse wist zelfs een overtalsituatie niet uit te buiten en kreeg het deksel op de neus. De thuisploeg zegevierde met 2-1.

De openingsfase van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. De eerste kans voor de thuisploeg met een kopbal voorlangs en even later was aan de andere kant Sen Aerts gevaarlijk. Tot er een klein half uur op de klok staat gebeurt er weinig. Achilles Veen speelt duidelijk wat afwachtender dan gebruikelijk, maar in de 28e minuut komt de thuisploeg er toch doorheen. Een aanval over de rechter kant wordt bij de tweede paal onhoudbaar binnen gekopt.

Het spelbeeld veranderd nog niet echt na de goal, maar de thuisploeg weet toch net wat vaker gevaarlijk voor de goal te komen dan Achilles Veen. Maarten Boddaert kopt dan ook redelijk uit het niets een vrije trap van Rémon Koenen via de rug van zijn tegenstander tegen de touwen. Dit breng de ruststand op 1-1.

Vijf minuten na de rust lijkt Achilles Veen op voorsprong te komen, waren het niet dat de doorgebroken Thomas de Man aan zijn shirt wordt teruggetrokken. Ook scheidsrechter Prick ziet het gebeuren en deelt dan ook resoluut een rode kaart uit. De toegekende vrije trap belandt in de muur.

Rijnvogels laat zich in ondertal in eerste instantie inzakken op eigen helft, maar wanneer het Achilles Veen niet lukt om echt gevaarlijk te worden, worden de ‘Vogels’ steeds brutaler en zelfs gevaarlijker dan de ‘groen-witten’. Karelse brengt met Gino Dix, Jay-Jay Meierdres en Ousmane Traore nog extra aanvallende stootkracht, maar in de 84e minuut valt de bal toch aan de andere kant in het net. Wederom een aanval over de rechter kant die bij de tweede paal binnen gewerkt kan worden. Achilles Veen probeert het daarna nog wel, maar wordt niet echt gevaarlijk meer. Eindstand 2-1.

Jordy Zielschot, Wouter Verstraaten, Thijs van den Berg, Rico Geeroms, Vincent van Hoof (87’ Ousmane Traore), Teun Sebregts (69’ Jay-Jay Meierdres), Maarten Boddaert, Glenn Kools, Rémon Koenen, Sen Aerts (79’ Gino Dix), Thomas de Man

Zwaluwen – SC Feyenoord 3-1, Smitshoek – sv Poortugaal 1-1, Capelle – DUNO D 0-0, ARC – DHSC 3-1, Spijkenisse – Jodan Boys 2-3, Rijsoord – FC ’s-Gravenzande 1-4, en Achilles ’29 – Scherpenzeel 1-3.

Zaterdag 9 oktober speelt Achilles Veen weer een thuiswedstrijd. Oud-Achilles Veen trainer Clemens Bastiaansen komt op bezoek met hekkensluiter Rijsoord. De wedstrijd begint om 14:30 uur. Na de wedstrijd wordt er in de kantine een Oktoberfest georganiseerd, dus vis nog even je Lederhosen en/of Dirndl uit de kast om in stijl naar De Hanen Weide te komen!