Achilles Veen stopt ‘Jodan Boys-trein’

De trein die Jodan Boys heette denderde maar door in de tweede periode van de Hoofdklasse A. Van de 8 wedstrijden die we onderweg waren wisten de Gouwenaren er 7 te winnen. Alleen vorige week in Volendam werd gelijkgespeeld. Toen kwam Achilles Veen op bezoek en de ‘groen-witten‘ boekten een verdiende 3-1 overwinning in Gouda.

Een harde wind die over Sportpark Oosterwei waaide maakte het lastig om goed te voetbalen. Toch lukte het de gastheren om na 3 minuten voetballen al de eerste kans te creëren. De mooie kopkans ging echter naast. Slechts 5 minuten later was het aan de andere kant al raak. De eerste keer dat Achilles er gevaarlijk uit kwam speelde Maarten Boddaert diep op Ilias Zaimi. Hij kon op snelheid door richting de keeper en leek de bal af te gaan leggen op de mee opgekomen Sen Aerts. De bal verdween echter meteen met een rollertje in de verre hoek. Achilles Veen dus al vroeg op voorsprong.

In de fase die volgde was er veel balbezit voor de thuisploeg, maar grote kansen wisten de Gouwenaren niet te creëren. Achilles loerde op de counter en dit leidde in de 24 minuut tot de volgende grote kans voor Zaimi. Deze keer werd zijn goede inzet met een snoekduik door een verdediger van de lijn gekopt.

Precies op het moment dat Achilles Veen weer iets meer in zijn spel kwam was het Jodan Boys dat na 30 minuten spelen op gelijke hoogte kwam. Een voorzet bijna vanaf de achterlijn viel achter Jamil Kools via de paal in de verre hoek.

Vlak voor rust wordt het nog een aantal keer spannend voor de goal van Jodan Boys. Eerst is het een verdediger die zijn terugspeelbal tegen de paal ziet rollen en even later wordt er nog een vrije trap (de overtreding leverde Jodan Boys geel op) knap gepakt door de Goudse keeper. Ruststand dus 1-1

Achilles Veen begint de tweede helft bijzonder effectief. Deze is namelijk nog geen 10 minuten onderweg als er alweer een 1-3 tussenstand op het scorebord staat. Eerst is het Thijs van den Berg die een kopbal van Rico Geeroms uit een hoekschop het laatste tikje kon geven voor de 1-2 en even later valt de bal binnen voor de 1-3 uit een voorzet van Thomas de Man. Er heerst twijfel over wie de bal als laatste raakte. Het zou Sen Aerts kunnen zijn geweest met zijn hak, maar het zou ook het lichaam van de dichtbij lopende Jodan Boys verdediger kunnen zijn geweest, maar laten we Sen Aerts maar het voordeel van de twijfel geven.

In het restant van de wedstrijd laat Achilles Veen zich iets terug zakken om de voorsprong te consolideren. Beide ploegen komen echter nog tot dotten van kansen, maar aan beide kanten wordt er geen een meer benut. Dit betekent dat de stand op 1-3 bleef staan. Mooi voetbal was met de harde wind haast onmogelijk, maar de werklust die beide ploegen lieten zien was ook prachtig om naar te kijken. Dit maakte het ook voor de neutrale toeschouwer een aantrekkelijke wedstrijd.

Jamil Kools, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Toby Tan, Theo Martens, Ilias Zaimi, Ayden Kuijpers, Thomas de Man, Sen Aerts en Niek Wilborts.

Achilles Veen wist opnieuw een plaatsje te stijgen op de ranglijst en staat nu samen met Rijnvogels, dat maar liefst met 5-0 won van XerxexDZB, op de negende plaats. Jodan Boys is nog steeds in de strijd om de tweede periode. Bij winst volgende week op Capelle zal normaal gesproken de tweede periode gewonnen worden door de Gouwenaren, aangezien de ploeg een wat beter doelsaldo heeft dan Ter Leede dat volgende week op bezoek moet bij koploper Volendam en zaterdag wel won met 2-1 tegen Smitshoek. Koploper Volendam heeft het lastig en wist al voor de vijfde keer op rij niet te winnen. Uit bij Swift werd een 4-1 voorsprong weggeven en werd de eindstand bepaald op 4-4.

Overige uitslagen
Jong FC Den Bosch – Capelle 1-2, FC ’s-Gravenzande – Spijkenisse 0-0, Zwaluwen – DFS 2-0 en SC Feyenoord – Nootdorp 3-2.

Zaterdag 16 februari staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is Rijnvogels uit Katwijk. Aftrap om 14:30 uur.

Beker
Afgelopen zaterdag werd er ook geloot voor de volgende ronde van de districtsbeker. Achilles Veen treft op dinsdag 26 januari in een thuiswedstrijd derdeklasser vv Gilze. Mocht Achilles Veen de kwartfinale bereiken, dan zal daar LRC Leerdam of Unitas zondag de tegenstander zijn.