Achilles Veen schiet uit zijn slof tegen SV Venray

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 16 december stond de inhaalwedstrijd tegen SV Venray op het programma en Achilles Veen nam in stijl afscheid van 2023. Nadat voor de wedstrijd alle Veense jeugdkampioenen in het zonnetje waren gezet werden de Limburgse bezoekers getrakteerd op een masterclass en konden na een 8-0 met de staart tussen de benen terug de bus in.

Waar Achilles Veen het afgelopen jaar nogal  moeite had met scoren, was zaterdag alles anders. Thomas de Man was de grote man en had na 26 minuten al een hattrick tegen het net liggen. Zijn eerste goal kon hij binnen schieten nadat een vrije trap via de muur voor zijn voeten viel. De tweede was raak na breed leggen van Nikki Baggerman en bij zijn derde goal deed hij zelf het voorbereidende werk met een mooie kapbeweging. Vlak voor zijn derde had Nikki Baggerman via een vrije trap al voor de 3-0 gezorgd. Zo stond Achilles Veen dus binnen een half uur al op een comfortabele 4-0 voorsprong.

De bezoekers kwamen in de 44e minuut voor het eerst gevaarlijk voor de Veense goal, maar konden het Jan Schimmel niet moeilijk maken.

Meteen na de rust was het raak voor spits Pim Goossens. In de 47e minuut kopte hij knap een hoekschop van Jochem Scheij binnen en na 52 minuten spelen was het opnieuw raak toen Glenn Kools een vrije trap binnen draaide in de verre hoek. Na de 6-0 wordt de wedstrijd gestaakt, omdat er buiten het sportcomplex vuurwerk wordt afgestoken. De wedstrijd wordt echter snel weer hervat en Achilles Veen blijft jagen naar meer.

In de 70e minuut komt echter SV Venray weer een keer gevaarlijk voor de vijandelijke goal, maar Jan Schimmel keert de inzet met zijn voeten. Daarna moet hij nog een keer handelend optreden, maar houdt zijn doel schoon.

Een kwartier voor tijd is invaller Robin Damen ook nog trefzeker en brengt de stand op 7-0. Vlak daarna weer een grote kans voor Venray, maar deze gaat naast. In de 81e minuut wordt de eindstand door Ray Versluis op 8-0 gezet na een mooie actie en binnen schieten in de korte hoek.

Het publiek heeft genoten van de Veense dadendrang en het doelsaldo is mooi opgevijzeld.

De eerstvolgende competitiewedstrijd staat voor Achilles Veen weer gepland op zaterdag 20 januari. Tegenstander is dan Orion op Sportpark Mariënbosch in Nijmegen. Aanvang: 18:00 uur.

Jan Schimmel, Luca den Heijer, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Fabian Korporaal, Nikkie Baggerman (65’ Jeroen Sterrenburg), Glenn Kools (73’ Robin Damen), Jochem Scheij (73’ Willem Timmermans), Pim Goossens, Thomas de Man (73’ Ray Verluis)

Er stond afgelopen weekend nog een andere inhaalwedstrijd op het programma. Goes won thuis met 2-0 van UDI ‘19/CSU en gaat als koploper de winterstop in.