Achilles Veen pakt derde periode met gelijkspel tegen Dongen

image0

Zaterdag 25 mei legde Achilles Veen beslag op de derde periode van de Vierde Divisie C door in een thuiswedstrijd tegen Dongen met 2-2 gelijk te spelen.

De prijzen waren eigenlijk voorafgaande aan de wedstrijd al verdeeld, maar Achilles Veen was toch voornemens om Dongen voor te blijven en tweede te worden in de eindrangschikking. Achilles Veen begon echter niet zo sterk aan de wedstrijd en na ruim een kwartier spelen werd Achilles Veen geklopt met een snelle counter en kwam op een 0-1 achterstand.

Vlak na de achterstand krijgt Pim Goossens een goede kans om met het hoofd de stand op gelijke hoogte te brengen, maar hij kopte de voorzet van Thomas de Man voorlangs. Daarna is er weer gevaar uit een hoekschop, maar de goal valt wederom niet.

Na 24 minuten spelen leidt slordig balverlies van Glenn Kools de 0-2 achterstand in, maar nog geen 4 minuten later is het wel raak voor spits Pim Goossens. Hij zorgt voor de 1-2 met zijn hoofd na een afgemeten voorzet van Jochem Scheij.

Achilles Veen zoekt in de openingsfase van de tweede helft opnieuw de aanval en wordt ook gevaarlijk via de invallers Jasper de Wit en Jari Koenraat. Laatstgenoemde kan echter net niet zijn voet tegen de voorzet van De Wit aan krijgen.

In de 77e minuut leidt een schot van Jari Koenraat tot een hoekschop en uit deze hoekschop is het wel weer raak. Het is Stephen Warmolts die het laatste zetje geeft en de aanvoerder zet daarmee de stand op 2-2.

In de slotfase van de wedstrijd kunnen nog een paar mogelijkheden voor Achilles Veen genoteerd worden, maar de 2-2 blijft op het scorebord staan. Dit was voor Achilles Veen genoeg om officieel beslag te leggen op de derde periode en zo komt er nog een mooi vervolg in de vorm van nacompetitie om te strijden voor promotie naar de Derde Divisie.

Opstelling Achilles Veen
Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie (46’ Jari Koenraat), Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (37’ Tim van Broekhoven), Glenn Kools, Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man (46’ Jasper de Wit)

De concurrentie
Kampioen Goes wist ook de laatste wedstrijd te winnen. Op bezoek bij Nemelaer werd het 0-5. Kruisland greep thuis tegen Halsteren met een 4-1 overwinning de laatste strohalm en mag daardoor de nacompetitie in. Nemelaer is evenals HVCH gedegradeerd.
Overige uitslagen: Venray – Wittenhorst 2-4, Nuenen – Juliana ’31 3-1, Unitas ’30 – Orion 6-5, HVCH – Best Vooruit 2-3 en UDI ’19 – EVV Echt 2-0.

Nacompetitie
Woensdag 29 mei begint voor Achilles Veen het avontuur in de nacompetitie. De groenwitten mogen beginnen met een uitwedstrijd tegen Westlandia. De aftrap in Naaldwijk staat gepland om 20:00 uur! Zaterdag 1 juni volgt de return op De Hanen Weide om 14:30 uur.