Achilles Veen pakt 3 punten tegen Spijkenisse

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 12 november mocht Achilles Veen 1 het thuis opnemen tegen het twee plaatsen en twee punten hoger staand Spijkenisse. Achilles Veen begon voortvarend aan de wedstrijd en op basis van dat goede begin werd dan ook de overwinning uit het vuur gesleept. Na 90 minuten stond er 2-1 op het scorebord.

Al in de derde minuut was er gevaar voor het doel van Spijkenisse. Thomas de Man had echter een arm nodig om de scherpe voorzet van Justin Beemsterboer te controleren. 3 minuten later was het wel raak. Jens Verschuren kon met zijn hoofd de voorzet van Jari Koenraat afwerken en zette daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

De eerstvolgende goede kans, na en kwartier spelen, is het opnieuw raak en de afmaker is opnieuw Jens Verschuren met zijn hoofd nadat een inworp eerst al met de kop was verlengd.

Het gaat in de beginfase snel met de doelpunten, want al in de 18e minuut doet Spijkenisse wat terug en brengt de stand op 2-1. In het restant van de eerste helft zijn er aan beide kanten nog wat kleine kansjes te noteren, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer. Opvallend was wel dat de trainer van Spijkenisse na een half uur spelen al 3 spelers wisselde.

In de tweede helft hebben de gasten uit Spijkenisse een veldoverwicht, maar echte kansen worden niet gecreëerd. Wel volgen er tegen het einde van de wedstrijd nog wat Veense kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De ingevallen Lucas Ligtvoet krijgt een behoorlijke kans na geklungel in de defensie van Spijkenisse, maar mikt naast. Thomas de Man ziet zijn schot nog rakelings over gaan en Ousmane Traore verschijnt diep in de blessuretijd nog alleen voor de keeper, maar hij krijgt hem er ook niet in.

Zo boekt Achilles Veen een verdiende 2-1 overwinning op Spijkenisse en stijgt daarmee 2 plaatsen op de ranglijst naar plaats 11.

Rick van der Leest, Daan Wensink, Rico Geeroms, Jeroen Sterrenburg, Tim van Broekhoven, Melle Mandemakers, Jens Verschuren (86’ Glenn Kools), Nikki Baggerman, Jari Koenraat (86’ Ousmane Traore), Justin Beemsterboer (79’ Lucas Ligtvoet), Thomas de Man

Achilles Veen steeg 2 plaatsen op de ranglijst. Dat was mede te danken aan het 0-3 verlies dat Jodan Boys thuis leed tegen Smitshoek. De koppositie is in een direct duel door ODIN ’59 overgedragen aan de verrassend goed presterende promovendus Kloetinge. In Heemskerk trokken de Zeeuwen met 2-3 aan het langste eind. FC ’s-Gravenzande werkte nog even door aan een goed doelsaldo en wist verrassend met 1-7 te winnen bij Goes!
Overige uitslagen: sv Poortugaal – WNC 2-0, Zwaluwen – SC Feyenoord 1-1, Nieuwenhoorn – Capelle 1-3 en De Dijk – ARC 2-3

Zaterdag 19 november wacht Achilles Veen een uitwedstrijd tegen Smitshoek in Barendrecht. Let op! De wedstrijd begint al om 14:00 uur!