Achilles Veen pakt 3 punten op bezoek bij hekkensluiter

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 5 maart speelde Achilles Veen 1 de uitwedstrijd op bezoek bij hekkensluiter Rijsoord. Na een valse start werd er uiteindelijk door de ‘groen-witten’ met overtuigende cijfers gewonnen: 2-6!

Vanaf het eerste fluitsignaal was het meteen Achilles Veen dat op zoek ging naar de openingstreffer. Deze leek dan ook al in de eerste minuut te vallen. Een dieptepass werd namelijk door een verdediger van Rijsoord achter zijn eigen doelman gewerkt. De goal werd echter afgekeurd omdat Sen Aerts bij de dieptepass buitenspel zou hebben gestaan. In de vijfde minuut was het Rico Geeroms die zijn ploeg bijna op voorsprong zette. Zijn kopbal uit een hoekschop belandde tegen de paal.

In de twaalfde minuut komt Rijsoord er voor het eerst echt gevaarlijk uit en na een aanval over de linker kant is het meteen raak. De thuisploeg komt tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Achilles Veen is het dan even kwijt en in de 21e minuut komt de thuisploeg zelfs op een 2-0 voorspong na wederom een aanval over links.

Daarna is het toch Achilles Veen dat zijn rug recht en orde op zaken gaat stellen. In de 28e minuut kan Rico Geeroms eenvoudig de voorzet van Mats van Huijgevoort binnen tikken en al in de 30e minuut is het gelijk als de goed spelende Jay-Jay Meierdres vanaf de linker kant de bal over de keeper in de verre hoek krult.

Voor de rust wordt het leed voor de thuisploeg nog groter. Het is in de 41e minuut opnieuw Rico Geeroms die na een hoekschop de bal het laatste zetje geeft voor de 2-3!

In de tweede helft komt de overwinning voor Achilles Veen eigenlijk niet meer in gevaar. De ‘groen-witten’ blijven rustig de aanval zoeken en dat wordt beloond als Sen Aerts in de 58e minuut zijn eerste competitiegoal van dit seizoen maakt. Hij kopt de vrije trap van Mats van Huijgevoort binnen.

In de 72e minuut maakt rechts achter Rico Geeroms zijn hattrick compleet door er 2-5 van te maken. Het is zijn vijfde in totaal deze competitie en voert hiermee zelfs de topscorerslijst aan. In de 87e minuut doet de ingevallen Teun Sebregts er nog een schepje bovenop door er met een bekeken schot 2-6 van te maken. In de 89e minuut had Nikki Baggerman het leed voor de gastheren nog groter kunnen maken, maar hij kreeg de bal niet meer langs de Ridderkerkse doelman.

Jordy Zielschot, Rico Geeroms (81’ Melle Mandemakers), Thijs van den Berg, Vincent van Hoof, Mats van Huijgevoort, Nikki Baggerman, Niek Wilborts (74’ Teun Sebregts), Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts (74’ Thomas de Man), Rémon Koenen

De nummers 10 en 11, DUNO en Scherpenzeel mochten elkaar het leven proberen zuur te maken. DUNO trok met 2-3 aan het langste eind en doordoor is Achilles Veen in punten op gelijke hoogte gekomen met nummer 11 Scherpenzeel. Capelle verstevigde de koppositie. Ze wonnen zelf thuis met 3-0 van Jodan Boys en runner up Rijnvogels speelde met 3-3 gelijk tegen SC Feyenoord.
Overige uitslagen:
ARC – Spijkenisse 3-1, FC ’s-Gravenzande – Zwaluwen 5-1 en Poortugaal – Smitshoek werd 1-1. De wedstrijd Achilles ’29 tegen DHSC werd afgelast.

Zaterdag 12 maart staat de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande op het programma. De huidige nummer 8 van de competitie. Er wordt op De Hanen Weide om 14:30 uur afgetrapt.