Achilles Veen overklast Spijkenisse in eigen huis

Zaterdag 23 februari stond voor Achilles Veen 1 de inhaalwedstrijd uit tegen Spijkenisse op het programma. Na een uitstekende wedstrijd van Veense kant kon uiteindelijk eenvoudig met 0-3 gezegevierd worden.

Het viel voor Johan van Bijsterveld niet mee om een achterhoede te formeren. Het centrale duo Maarten Boddaert en Thijs van den Berg moesten een schorsing uitzitten en Sem van der Pijl is nog herstellende van een blessure. Bas van Loon en Sezer Sulun konden op de bank plaatsnemen. De achterhoede werd uiteindelijk gevormd door gelegenheidsback Toby Tan, Berry Sonnenschein met zijn competitiedebuut, middenvelder Theo Martens en Rico Geeroms. In de rest van de opstelling kwamen de gebruikelijke namen weer terug.

Onder een prachtige voorjaarszon werd er om 14:30 uur afgetrapt op sportpark Jaap Riedijk. Achilles Veen koos vanaf het begin de aanval en Spijkenisse kon hier bijzonder weinig tegenover stellen. Ook werd door Spijkenisse steeds de rechter kant gekozen, maar kwam daar met geen mogelijkheid langs de subliem debuterende Berry Sonnenschein!

Achilles Veen kreeg wel diverse goede mogelijkheden om de score te openen. Niek Wilborts kon uithalen uit een hoekschop, maar zijn schot werd geblokt. Thomas de Man had een kans, maar zijn rollertje kon vrij eenvoudig door de keeper opgeraapt worden. Niek Wilborts kreeg op aangeven van Sen Aerts nog een dot van een kans, maar schoot vanaf een meter of 10 naast. Na een klein half uur loste ook Ayden Kuijpers nog een schot, maar zijn schot richting de kruising werd knap gepakt door de keeper van Spijkenisse.

Het enige wapenfeit dat Spijkenisse hier in de eerste helft tegenover kon zetten, was een hoekschop die direct tegen de eerste paal viel, maar vervolgens achter ging.

Op slag van rust krijgen wel Ayden Kuijpers (overtreding) en Ilias Zaimi (praten) nog een gele kaart. Dit waren overigens wel de enige kaarten van de wedstrijd die de prima leidende scheidsrechter Berben hoefde te geven.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft ging Achilles Veen verder zoals het in de eerste helft. Goed voetballen, veel kansen creëren en die vervolgens niet afmaken. Eerst kopte Niek Wilborts een goede voorzet van Thomas de Man over. Daarna creëerde Thomas de Man een grote kans voor zichzelf, maar kreeg hem ook nu niet voorbij de keeper en na 55 minuten spelen was er weer een beste kans voor Ilias Zaimi die hem er ook niet in kreeg.

In de 58e minuut kwam Spijkenisse tot de voor hen eerste kans van de wedstrijd. Een goede voorzet werd, gelukkige voor Achilles Veen, op de paal gekopt en vervolgens kon Niek Wilborts de rebound met het hoofd keren. Even later moest Toby Tan geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Ruben Alonso Taboada.

Toby Tan was nog maar koud van het veld en toen kwam Achilles Veen eindelijk op een verdiende 0-1 voorsprong. In de 62e minuut werd Sen Aerts namelijk diep gestuurd door Niek Wilborts. De doelman van Spijkenisse kwam wat twijfelend zijn doel uit waardoor de klus voor Sen Aerts eenvoudig te klaren was.

In de 69e minuut herhaalden de twee voorwaartsen dit kunstje. Sen Aerts kon, wederom op aangeven van Niek Wilborts, de verdiende 0-2 binnen schieten!

Een kwartier voor tijd mocht de moegestreden Berry Sonnenschein het veld verlaten en kwam Sezer Sulun voor hem in de plaats. Spijkenisse leek de moed al te hebben opgegeven en het was eigenlijk wachten tot Achilles Veen de voorsprong zou vergroten.

In de 79e minuut gebeurde dit ook door een prachtige vrije trap van Theo Martens! Een paar meter vanaf de achterlijn verwachte iedereen een voorzet, maar Martens besloot het ineens te proberen en krulde met een prachtig schot de bal in de verre kruising. 0-3!

Voordat de scheidsrechter besloot af te fluiten moest Jamil Kools nog een maal handelend optreden bij een vrije trap die hij stijlvol klem pakte.

Al met al een dik verdiende en mooie overwinning voor Achilles Veen tegen een zeer matig spelend Spijkenisse.

KLIK HIER om de beelden van de wedstrijd te bekijken op de website van vv Spijkenisse.

Jamil Kools, Toby Tan, Rico Geeroms, Theo Martens, Berry Sonnenschein, Ayden Kuijpers, Ilias Zaimi, Roel de Kruijk, Thomas de Man, Sen Aerts en Niek Wilborts.

Achilles Veen wist door de overwinning weer een paar plaatsen te stijgen en staat nu op een gedeelde achtste plaats met Spijkenisse en Rijnvogels. Rijnvogels kwam afgelopen zaterdag niet in actie. Achilles Veen passeerde ook Smitshoek dat uit bij FC ’s-Gravenzande met 2-2 gelijkspeelde. Capelle heeft de weg naar boven ingezet en is DFS gepasseerd door een 1-0 overwinning op XerxesDZB.

Overige uitslagen: DFS – Jong FC Den Bosch 0-2 en Zwaluwen – Nootdorp 2-1

Komende week
Zaterdag 2 maart is het Carnaval en is Achilles Veen vrij. Aanstaande dinsdag wordt er echter wel gevoetbald en wel op De Hanen Weide. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt voor de 1/8 finale in de Districtsbeker tegen vv Gilze.