Achilles Veen onderuit op bezoek bij koploper Dongen

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 9 december speelde Achilles Veen een uitwedstrijd tegen koploper vv Dongen. De groenwitten kregen een lesje in effectiviteit. Na een goede eerste helft gingen beide ploegen met 0-0 aan de thee, maar na 90 minuten stond er 2-0 voor de gastheren op het scorebord.

In de eerste helft was Achilles Veen de bovenliggende partij tegen een Dongen dat voor een wat afwachtende speelstijl had gekozen. Het lukte Achilles Veen echter niet om uit dat veldoverwicht veel goede kansen te creëren. In de 27e minuut was er een kopkans voor Pim Goossens uit een hoekschop, maar hij schampte de bal slechts, waardoor deze ruim naast ging. Een paar minuten later een schietkans voor Jochem Scheij, maar hij ziet zijn schot gekeerd worden door de doelman. In de 33e minuut is Dongen voor het eerst gevaarlijk, maar het schot gaat ruim naast.

Ook de tweede helft begint met een paar kansen voor Achilles Veen. Meteen na rust een goede rush van Luca den Heijer, maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper. In de 55e minuut een kans voor Thomas de Man, maar zijn schot gaat over via een Dongens been.

In de 57e minuut een gevaarlijk moment van Dongen. De doorgebroken aanvaller schuift de bal langs Jan Schimmel, maar zijn inzet gaat naast. Speler en keeper komen daarna met elkaar in botsing en Dongen claimt een strafschop, maar dit wordt weggewuifd door scheidsrechter Kuijntjes.

Na ruim een uur spelen een mooie snelle aanval van Achilles Veen, maar het schot van Ayrton Statie wordt nog knap geblokt door een Dongense verdediger.

Na 69e minuten is het raak aan de andere kant. De tweede keer in de wedstrijd dat Dongen echt gevaarlijk is, is het raak voor de thuisploeg. Een aanval over de linker kant wordt afgerond voor de 1-0.

In de 79e minuut weer een grote kans voor Dongen, maar Stephen Warmolts redt op de doellijn. Uit de hoekschop die volgt is het wel raak en komt de thuisploeg op 2-0.

Achilles Veen probeert dan nog wat opportunistischer te gaan spelen, maar komt niet verder dan wat schoten van afstand en een kopbal van de ingevallen Ray Versluis die ruim naast gaat. Eindstand: 2-0.

Jan Schimmel, Luca den Heijer, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Fabian Korporaal, Jochem Scheij, Nikki Baggerman (81’ Ray Versluis), Jens Verschuren, Pim Goossens (74’ Glenn Kools), Thomas de Man

Koploper Dongen pakte dus opnieuw 3 punten, maar ze worden op de voet gevolgd door Goes dat thuis met 3-1 van Nemelaer wist te winnen en nu 3 punten achter Dongen staat, maar wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Bij UDI ‘19/CSU zit de klad er een beetje in. Zij verloren met 2-0 op bezoek bij EVV Echt. Best Vooruit wist wel weer te winnen en versloeg HVCH thuis met 4-1.
Overige uitslagen: Wittenhorst – SV Venray 3-0, Orion – Unitas ’30 2-0, Juliana ’31 – Nuenen 4-1 en Halsteren – SC Kruisland 2-0

Zaterdag 16 december speelt Achilles Veen de inhaalwedstrijd thuis tegen SV Venray (let op! Na afloop is het Boutdraaien in de kantine). Maar eerst wordt er dinsdag voor de beker thuis tegen GJS gespeeld. Aanvang 20:00 uur!