Achilles Veen niet meer ongeslagen op De Hanen Weide

Bijna het volledige seizoen was Achilles Veen op De Hanen Weide onverslaanbaar. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ging het mis tegen Noordwijk. De regerend kampioen was de baas in Veen en won met 3-0.

Achilles Veen begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Jorn Wagener, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Toby Tan, Theo Martens, Ayden Kuipers, Kees Schellekens, Niek Wilborts, Brian Peters en Jorik Mijnhijmer.

Wisselspelers waren Joep van den Ouweland, Sezer Sulun, Freek Langermans en Rowin van Zaanen. De 16-jarige Nick Schreuders mocht voor de eerste keer als reservekeeper plaatsnemen om de bank.

Nadat Achilles Veen samen met de kabouters een erehaag had gevormd voor het vorige week kampioen geworden Noordwijk kon de wedstrijd beginnen. De eerste helft ging redelijk gelijk op. Noordwijk kon als eerste al in de 7e minuut gevaarlijk worden. Een schot vanaf een meter of 7 kon echter gekraakt worden.

Ook Achilles Veen wist kansen te creëren. In de 14e minuut kwam Brian Peters erlangs over rechts. De Noordwijkse keeper kon zijn schot stoppen. Een paar minuten later kwam Noordwijk er weer gevaarlijk uit en kwam met wel 5 spelers tegenover 3 Veense verdedigers te staan. Dit werd door Noordwijk echter slordig uitgespeeld.

Na een klein half uur weer een grote kans voor de thuisploeg. Vanuit een corner kon Thijs van den Berg hard uithalen, maar werd helaas geblokt door een Noordwijks been.

Op het moment dat iedereen wacht op het rustsignaal van scheidsrechter Van de Ketterij verloor Ayden Kuipers zichzelf. Hij maakte een ontzettende domme overtreding op het middenveld. De scheidsrechter bestempelde dit waarschijnlijk als natrappen en toonde Kuipers de rode kaart. Een opstootje was het gevolg en Achilles Veen kon verder met 10 tegen een tegenstander die met 11 ook al niet makkelijk te verslaan is. De rust wordt wel met 0-0 bereikt.

De eerste 10 minuten na de rust weet Noorwijk het overtal nog niet echt uit te buiten. De eerste kansen zijn zelfs ook nog voor Achilles Veen. De eerste voor Brian Peters en een paar minuutjes later wordt Kees Schellekens diep gestuurd. Nadat hij neergaat in het strafschopgebied wordt er nog om een strafschoep geroepen, maar Van de Ketterij wil van niets weten en laat, waarschijnlijk terecht, doorspelen.

In de 54e minuut komt Joep van den Ouweland in het veld voor Kees Schellekens. Niet veel later is daar nog een kans voor Achilles Veen uit een corner. Maarten Boddaert kon uithalen, maar zijn poging ging helaas over.

In de 58e minuut was daar dan toch de voorsprong voor de gasten. Uit een aanval uit het boekje werd bij de tweede paal de 0-1 binnen gekopt door Hoofdklasse A topscorer Tjeerd Westdijk. Noordwijk gaat hierop rustig de wedstrijd uitspelen en een aantal wissels bij Achilles (Freek Langermans kwam erin voor Toby Tan en Rowin van Zaanen voor Jorik Mijnhijmer) mochten ook niet echt baten om het spel te laten kantelen.

Achilles Veen creëerde nog wel wat kansjes, maar het was Noordwijk dat uiteindelijk in de 74e en de 78e minuut de 0-2 en de 0-3 kon maken.

Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag, maar de rode kaart voor Kuipers was toch wel echt een kantelpunt in de wedstrijd.

Voorafgaand aan deze wedstrijd deed Achilles Veen nog volop mee om de prijzen, maar de uitslag tegen Noordwijk zorgt ervoor dat de uitbeurt van zaterdag 26 mei in Hoek er een wordt om des keizers baard. Voor het eerst in 4 jaar zal Achilles Veen niet deelnemen aan de play-offs om promotie naar de derde divisie.

De concurrentie
De andere ploegen die nog in de race waren om nacompetitie zijn Hoek en SteDoCo. Beide ploegen wonnen zaterdag wel. Hoek won met 0-2 bij Swift en SteDoCo won met 1-5 bij Argon. Beide ploegen hoeven alleen nog maar uit te gaan maken wie de eerste periode gaat krijgen en wie de derde. Dat ze er allebei in krijgen staat namelijk al vast.

Ter Leede (in het bezit van de tweede periode) liet er ook geen gras over groeien en lijkt in goede vorm te zijn voor de nacompetitie. Uit tegen RVVH werd het 0-5.

Overige uitslagen: FC Rijnvogels – Nootdorp 7-1, Jodan Boys – FC ’s-Gravenzande 2-2, Smitshoek – AFC 3-2, Zwaluwen – Rijsoord 1-1.

Volgende week
Zaterdag 26 mei mag Achilles dus nog op bezoek in Zeeuws Vlaanderen bij HSV Hoek. Zoals eerder vermeld staat er deze wedstrijd niet veel meer op het spel, behalve dan dat Hoek nog niet weet of het de 1e of de 3e periode gaat krijgen.