Achilles Veen met 10 man ten onder in Capelle

Teamfoto-AV-1

Achilles Veen speelde zaterdag 15 oktober de uitwedstrijd tegen Capelle. Beide ploegen stonden maar een puntje van elkaar verwijderd op de ranglijst. Er stond dus wat op het spel. Er ontpopte zich een spannende tweedstrijd waarin Achilles Veen het een groot deel in ondertal moest doen. Eindstand: 2-1

Al in de vierde minuut van de wedstrijd kwam de thuisploeg op een 1-0 een voorsprong. Een voorzet vanaf de linker kant werd door iedereen, inclusief keeper Rick van der Leest, gemist en belandde in de verre benedenhoek.

Achilles Veen doet echter qua veldspel niets onder voor de thuisploeg en creëert al snel een paar goede kansen. Niek Wilborts plukte een dieptepass knap uit de lucht, maar zijn inzet stuitte op de doelman. Amper een minuut later levert Jens Verschuren een gevaarlijke voorzet af vanaf rechts, maar deze wordt gemist door Jari Koenraat en Thomas de Man.

Daarna weer twee kansen voor Capelle. Eerst kan Daan Wensink uitverdedigen door een slechte aanname van zijn tegenstander en bij de volgende poging staat Rick van der Leest weer in de weg om een grotere achterstand te voorkomen.

In de 19e minuut is het dan wel raak voor Achilles Veen. Een aanval over de rechterkant is uiteindelijk doeltreffend. Glenn Kools levert een voorzet af die verlengt wordt door Justin Beemsterboer. Bij de tweede paal is Jari Koenraat er als de kippen bij om de 1-1 binnen te werken. De eerste goal van Achilles Veen sinds de 1-2 van Jeroen Sterrenburg bij ASV De Dijk op 17-9-2022. Dat waren maar liefst 333 doelpuntloze minuten voor Achilles Veen.

In het restant van de eerste helft krijgen beide ploegen nog een paar kleine kansjes, maar de rust wordt bereikt met een 1-1 tussenstand.

Meteen na de rust had Achilles Veen de voorsprong kunnen pakken. Jari Koenraat komt in schietpositie nadat hij zichzelf knap heeft vrijgespeeld. Zijn schot wordt echter gekeerd door de doelman en Justin Beemsterboer is niet alert genoeg om de rebound binnen te kunnen schieten. In de tegenstoot is Capelle meteen weer gevaarlijk, maar Rick van der Leest komt op tijd zijn doel uit om een nieuwe achterstand te voorkomen.

In de 50e minuut komt Achilles Veen met 10 te staan. Jeroen Sterrenburg, die in de eerste helft al een gele prent had ontvangen, trekt aan de noodrem en krijgt zijn tweede (terechte) gele kaart. Capelle heeft slechts 6 minuten nodig om een overtal te benutten en komt dus in de 56e minuut op een 2-1 voorsprong.

Maar zelfs als Achilles Veen met een man minder staat doet de ploeg van Dennis van der Steen weinig of niets onder voor het elftal van Capelle. Er worden over een weer nog kansen gecreëerd, maar hoe verder de wedstrijd vordert, hoe gevaarlijker Achilles Veen wordt.

Jari Koenraat is dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot gaat wat wild over, waar hij misschien ook breed had kunnen leggen op de vrijstaande invaller Ousmane Traore. Ook Nikki Baggerman is dichtbij met een afstandsschot dat van de lijn gekopt wordt door een verdediger. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd moet Rick van der Leest echter ook nog in actie komen om een grotere achterstand te voorkomen.

In de 5 minuten durende blessuretijd is Achilles Veen nog drie keer gevaarlijk. Eerst komt Ousmane Traore een teenlengte tekort om de voorzet van Nikki Baggerman binnen te schieten. Meteen daarna een schot van Traore recht op de keeper. Als laatste lost Niek Wilborts nog een schot, maar dat is een eenvoudige prooi voor de doelman.

Een ongelukkige 2-1 nederlaag voor Achilles Veen. Ondanks het ondertal in de tweede helft was een punt zeker verdiend geweest.

Opstelling Achilles Veen
Rick van der Leest, Glenn Kools (82’ Lucas Ligtvoet), Rico Geeroms, Jeroen Sterrenburg, Daan Wensink, Jens Verschuren (62’ Melle Mandemakers), Nikki Baggerman, Thomas de Man, Niek Wilborts, Jari Koenraat, Justin Beemsterboer (62’ Ousmane Traore)

De concurrentie
Achilles Veen is naar de 13e plaats gezakt door de overwinning van Poortugaal (4-0) thuis tegen Nieuwenhoorn. Ook SC Feyenoord komt dichterbij door een 2-0 overwinning op Jodan Boys. Koploper ODIN 59 had geen kind aan De Dijk. In Schellingwoude werd het 0-5.
Overige uitslagen: FC ’s-Gravenzande – Smitshoek 2-3, WNC – Spijkenisse 3-1 en ARC – Zwaluwen 3-1

Volgende week
Zaterdag 22 november speelt Achilles Veen 1 de tweede ronde van de Districtsbeker. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt tegen SVW in Gorinchem