Achilles Veen krijgt sv Poortugaal thuis niet over de knie

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 24 september speelde Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen sv Poortugaal. De wedstrijd eindigde zoals hij begon. Namelijk met 0-0 op het scorebord.

Coach Van der Steen kon onverwacht toch over Daan Wensink beschikken. Hij werd naar aanleiding van zijn rode kaart vorige week tegen ASV De Dijk niet geschorst. Jeroen Sterrenburg mocht naast Rico Geeroms in het centrum van de verdediging plaatsnemen. Niek Wilborts mocht weer eens vanaf het middenveld starten en Justin Beemsterboer maakte in de spits zijn basisdebuut.

In de eerste helft komt Achilles Veen amper tot kansen. Poortugaal kwam wel een aantal keren gevaarlijk voor het Veense doel. Eerst was er een grote kopkans, maar twee medespelers liepen elkaar in de weg waardoor er van die kopbal weinig terecht kwam. Op slag van rust ware de gasten nogmaals gevaarlijk, maar werd er nog alert verdedigd door Jeroen Sterrenburg om een achterstand te voorkomen.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. Het is alles behalve sprankelend en veel kansen worden er niet gecreëerd. Thomas de Man probeert een keer van afstand te schieten, maar die kon eenvoudig opgeraapt worden door de doelman. Even later krijgt De Man nog een kopkans, maar zijn kopbal miste snelheid. In de 82e minuut is er nog gevaar van Jens Verschuren, maar zijn schot wordt net op tijd geblokt door een verdediger.

In de 90e minuut ontstaat er na een overtreding wat tumult op het veld en een speler van Poortugaal krijgt daarbij zijn tweede gele kaart waardoor hij mag vertrekken. Niet veel later fluit de prima leidende scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Een bloedeloze 0-0 is het eindresultaat.

Rick van der Leest, Daan Wensink, Rico Geeroms, Jeroen Sterrenburg, Tim van Broekhoven, Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Jens Verschuren, Thomas de Man (81’ Glenn Kools), Justin Beemsterboer (60’ Lucas Ligtvoet) (87’ Ousmane Traore), Jari Koenraat

Spijkenisse heeft de weg naar boven gevonden met een zevenklapper tegen Capelle. In Spijkenisse werd het maar liefst 7-1. Koploper ODIN maakte opnieuw geen fout en won met 0-1 bij Zwaluwen. De verrassende nummer WNC wist opnieuw te winnen. Uit tegen Nieuwenhoorn werd het 0-1. Overige uitslagen: Jodan Boys – ARC 5-3, Smitshoek – Kloetinge 2-2, FC ’s-Gravenzanden – SC Feyenoord 4-2 en Goes – De Dijk 3-0.

Zaterdag 1 oktober speelt Achilles Veen de uitwedstrijd tegen ARC in Alphen a/d Rijn. ARC staat met één puntje meer dan Achilles Veen op de zesde plaats.