Achilles Veen komt niet verder dan een punt tegen Nuenen

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 6 april speelde Achilles Veen de uitwedstrijd tegen RKSV Nuenen. Op het fraaie Sportpark de Oude Landen kwam de equipe van Dennis van der Steen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd kwam wat langzaam op gang. Nuenen had een wat afwachtende houding en Achilles Veen had meer balbezit, maar deed daar in de openingsfase nog niet veel mee. Pas in de 21e minuut viel de eerste mogelijkheid te noteren. Thomas de Man kon vanuit de draai uithalen en de doelman tikte deze inzet keurig uit de hoek. Uit de hoekschop die volgde was er een kopkans voor Melle Mandemakers, maar er zat ook nog een hoofd van een tegenstander tussen. Na ruim een half uur spelen weer een schietkans voor Thomas de Man, maar hij ziet zijn inzet ruim over gaan.

In de 37e minuut het eerste serieuze wapenfeit voor Nuenen. Het schot zweeft richting de bovenhoek, maar wordt door Jan Schimmel tot hoekschop verwerkt. Vlak voor de rust door Kevin Vermeulen nog een poging uit de tweede lijn na een hoekschop, maar zijn schot wordt geblokt.

In de tweede helft is het al snel raak. Eindelijk wordt Pim Goossens goed in stelling gebracht. Tim van Broekhoven brengt de spits met een afgemeten voorzet richting de tweede paal in stelling en Goossens kopt onhoudbaar binnen. Achilles Veen dus vroeg in de tweede helft op voorsprong.

Daarna komt Nuenen wat meer uit zijn schulp gekropen en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Er wordt dan uiteraard ook meer ruimte weggegeven, maar daar kon Achilles Veen deze keer niet van profiteren. Wel werd de thuisploeg gevaarlijker. In de 64e minuut wordt er een behoorlijke  kans voorlangs geschoten en even daarvoor was Melle Mandemakers net op tijd om een schot te blokken.

In de 66e minuut weer een kans voor Kevin Vermeulen, maar de keeper reageerde goed op zijn inzet. Kort daarna een schot van Tim van broekhoven op aangeven van Daan Wensink dat voorlangs stuitert.

In de 78e minuut is het raak voor de gastheren. Een voorzet wordt in de verre hoek over doelman Jan Schimmel heen gekopt en dat brengt de stand op 1-1.

Na de 1-1 wordt het nog een open wedstrijd en het spel golft op en neer. Beide ploegen komen nog wel tot kansen, maar Nuenen had de grootste kans om de volle buit te pakken. Alleen voor doelman Jan Schimmel werd echter op de paal geschoten. Zo mag Achilles Veen uiteindelijk nog blij zijn met een punt, maar Nuenen zou vooraf ongetwijfeld ook hebben getekend voor een gelijkspel en mag dus ook niet ontevreden zijn.

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Nikki Baggerman, Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man

Ondanks het gelijke spel deed Achilles Veen toch goede zaken op de ranglijst. Dongen wist zondag namelijk niet te winnen en ging met 1-0 onderuit op bezoek bij UDI ’19. Goes liet er zaterdagavond op bezoek bij Halsteren geen gras over groeien en won maar liefst met 0-5. Venray deed goede zaken met een 3-0 overwinning op Best Vooruit en klimt daarmee naar de zesde plaats op de ranglijst. In de derde periode staan de Limburgers nu slechts 1 punt achter Achilles Veen.
Overige uitslagen: EVV Echt – Juliana ’31 2-1, SC Kruisland – HVCH 2-1, Nemelaer – Unitas ’30 1-3 en Wittenhorst – Orion 1-3.

Zaterdag 13 april wacht Achilles Veen weer een thuiswedstrijd. Om 14:30 uur wordt er op De Hanen Weide afgetrapt tegen nummer 15 Nemelaer.