Achilles Veen is los en boekt vierde zege op rij

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 19 maart speelde Achilles Veen de uitwedstrijd tegen Scherpenzeel. De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar in de tweede helft had de thuisploeg niet veel meer te vertellen. Eindstand: 1-4

Achilles Veen schoot uit de startblokken en was de eerste 10 minuten heer en meester. Al in de 3e minuut komt Achilles Veen op 0-1 nadat Sen Aerts de perfecte voorzet van Jay-Jay Meierdres binnen kopt. Na 5 minuten spelen lijkt Achilles Veen de voorsprong al te verdubbelen, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Na 10 minuten is Scherpenzeel voor het eerst gevaarlijk, maar dat gevaar werd onschadelijk gemaakt door Glenn Kools. In de 20e minuut is het wel raak voor de thuisploeg en staat de stand dus weer gelijk.

Vanaf dat moment wordt het eigenlijk de wedstrijd van beide keepers. Vooral in het vervolg van de eerste helft is het Jordy Zielschot die zijn ploeg op de been houdt met een aantal goede reddingen.

In de tweede helft keert het tij en Achilles Veen gaat weer meer vooruit voetballen. Eerst moet toch Jordy Zielschot nog een keer handelend optreden, maar na 57 minuten gaat de bal voor Achilles Veen op de stip na een overtreding op Rémon Koenen. Diezelfde Koenen benut zelf de strafschop door hem in de linker hoek binnen te schieten. In de 69e minuut gaat de bal wederom op de stip, nu na een handsbal van een Scherpenzeelse verdediger. Het is wederom Rémon Koenen die erachter gaat staan en schiet hem deze keer in de rechter hoek.

Slechts 1 minuut na de 1-3 valt ook de 1-4 alweer. Nikki Baggerman lijkt een totaal mislukt schot af te vuren. De bal hobbelt richting het doel van Scherpenzeel waar een verdediger over de bal heen stapt om hem voor de doelman te laten gaan. De keeper verwachtte dit echter niet en de bal rolt zo het doel in.

In het restant van de wedstrijd zijn het vooral weer beide keepers die zich onderscheiden. Beide ploegen krijgen nog goede kansen, maar de doelmannen laten zich niet meer passeren. Achilles Veen had nog een strafschop moeten krijgen, maar deze werd niet meer toegekend. Misschien ook wel terecht aangezien de strafschop vanwege de handsbal wellicht wat zwaar bestraft was. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning voor Achilles Veen dat wederom 2 plaatsen stijgt op de ranglijst en nu de negende plaats inneemt.

KLIK HIER om een samenvatting van de wedstrijd te bekijken.

KLIK HIER om het interview met trainer John Karelse te bekijken.

Opstelling Achilles Veen
Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort, Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Glenn Kools (85’ Teun Sebregts), Jay-Jay Meierdres (76’ Thomas de Man), Sen Aerts, Rémon Koenen

De concurrentie
Achilles Veen deed zaterdag goede zaken op de ranglijst. Doordat Duno met 3-2 verloor bij Rijsoord en Jodan Boys met 2-0 verloor op bezoek bij ARC kon Achilles Veen 2 plaatsen stijgen naar de negende plaats. Koploper Capelle maakte ook geen fout en won thuis met 3-0 van DHSC.
Overige uitslagen:
FC ’s-Gravenzande – sv Poortugaal 2-1, Smitshoek – Zwaluwen 0-4, Achilles ’29 – SC Feyenoord 0-3 en Rijnvogels – Spijkenisse 5-1.

Volgende week
Zaterdag 26 maart neemt Achilles Veen het thuis op tegen nummer 3 Rijnvogels. De aftrap is om 14:30 uur.