Achilles Veen houdt koploper op gelijkspel

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 20 november kon Achilles Veen, onder een bijzondere ambiance (de kantine en het terras mochten geopend zijn, maar er mochten geen toeschouwers langs de lijn), thuis aantreden tegen koploper Zwaluwen uit Vlaardingen. Achilles Veen speelde een goede wedstrijd. Dit leidde tot een 1-1 puntendeling.

Vooral in de eerste helft hadden de ‘groen-witten’ het betere van het spel. De eerste doelpoging was nog voor de gasten met een afstandsschot dat ruim over ging, maar daarna waren de kansen voor Achilles Veen. Een schot van Thomas de Man werd door de weinige toeschouwers vanaf het terras al geteld, maar werd door een verdediger van de lijn gehaald. Binnen het kwartier is het nogmaals Thomas de Man die voor gevaar zorgt, maar ziet zijn goede kopbal de keeper gekeerd worden.

Dan na 21 minuten spelen lijkt alsnog Thomas de Man de score te openen wanneer hij alleen voor de keeper verschijnt. De aanvaller wordt echter uit balans gebracht met een licht duwtje in de rug en komt hierdoor niet tot een goed schot. Scheidsrechter Van de Ketterij laat het voorval gaan. Vlak voordat er een half uur gespeeld is, is er weer gevaar voor het vijandelijke doel. Nu is het Gino Dix die in kan koppen, maar zijn kopbal gaat over.

Na ruim een half uur spelen schiet Maarten Boddaert de bal een beetje ongelukkig hoog de eigen ‘zestien’ in en de bal belandt bij een tegenstander in de voeten. Niek Wilborts probeert met een sliding te verdedigen, maar raakt zijn tegenstander en krijgt een strafschop tegen. Jordy Zielschot duikt naar de goede hoek, maar de strafschop is te goed ingeschoten om gestopt te worden en brengt de gasten op 0-1.

Ook in de tweede helft blijft Achilles Veen de aanval zoeken, maar Zwaluwen laat ook wat meer van zicht horen. Eerst zijn er twee kansen voor Teun Sebregts en na ruim een uur spelen moet Jordy Zielschot een grotere achterstand voorkomen. Vlak daarna wordt er door Zwaluwen van dichtbij ruim over geschoten.

Ruim een kwartier voor tijd gaat de goed ingevallen Ousmane Traore op avontuur de vijandelijke ‘zestien’ in en wordt onreglementair gevoerd. Van de Ketterij fluit en wijst naar dezelfde stip als in de eerste helft. Aanvoerder Maarten Boddaert gaat achter de strafschop staan en schiet deze feilloos binnen.

Ook na de gelijkmaker krijgen beide ploegen nog kansen om op voorsprong te komen. De goed spelende Glenn Kools moet handelend optreden bij een kans voor Zwaluwen, maar Ousmane Traore was nog het dichtst bij de winnende, maar zag zijn goede schot richting de verre hoek knap gekeerd worden door de Vlaardingse doelman.

Gezien de kansen die Zwaluwen toch ook wel kreeg in de tweede helft was iedereen wel tevreden met het 1-1 gelijkspel.

Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Mats van Huijgevoort, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Teun Sebregts (67’ Thomas Schilders), Niek Wilborts, Glenn Kools, Rémon Koenen (63’ Ousmane Traore), Gino Dix, Thomas de Man

Zwaluwen verloor de koppositie door het gelijkspel in Veen en staat nu op de derde plaats. Op de eerste plaats staat Capelle dat uit bij Achilles ’29 met 0-3 won. Rijnvogels staat tweede met een achterstand van 2 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Zij wonnen thuis van ARC met 3-1.
Overige uitslagen: DUNO D – sv Poortugaal 2-2, Smitshoek – Rijsoord 3-1, FC ’s-Gravenzande – Spijkenisse 2-0
Jodan Boys – DHSC en Scherpenzeel – SC Feyenoord werden afgelast.

Zaterdag 27 november wacht voor Achilles Veen een uitwedstrijd tegen DHSC op Sportpark Wesley Sneijder in Utrecht. De wedstrijd begint om 14:00 uur