Achilles Veen en SC Feyenoord delen de punten

Evenals een week eerder speelde de wind zaterdag weer een te grote rol. Goed voetbal was haast onmogelijk op de Hanen Weide. Op basis van de tweede helft had er voor de thuisploeg wellicht meer ingezeten, maar het bleef bij 0-0.

Ten opzichte van vorige week veranderde er niet veel aan de Veense opstelling. Thijs van den Berg was terug van een schorsing en mocht uiteraard de aanvoerdersband weer om doen. Rico Geeroms moest plaats voor hem maken.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Ilias Zaimi. Hij kwam gevaarlijk naar binnen en haalde hard uit. De Rotterdams doelman kon de poging tot hoekschop verwerken. Meteen daarna lukte het Feyenoord vanuit een Veense corner om gevaarlijk te worden. De bal werd diep gegeven en Jamil Kools kwam zijn doel uit. Hij pakte zijn tegenstander vast en ontsnapte met een gele kaart.

Pas vlak voor de rust lukte het beide ploegen weer om een beetje gevaarlijk te worden. Niek Wilborts lukte het niet om twee kansjes te verzilveren en Feyenoord probeerde het nog een keer van afstand, maar de rust werd bereikt met 0-0.

De tweede helft ging het nog wat harder waaien, maar ondanks de wind lukte het Achilles Veen toch om wat gevaarlijker te worden. Ilias Zaimi kreeg eerst nog een gele kaart voor een overtreding net buiten het strafschopgebied, maar na 65 minuten was het Ayden Kuijpers die na een mooie aanval op doel kon schieten. De keeper van Feyenoord had de nodige moeite, maar verwerkte het schot tot hoekschop.

Even later staakte scheidsrechter Berg de wedstrijd doordat er wat ongeregeldheden waren op de tribune. De gemoederen waren echter snel bedaard en de wedstrijd kon al snel weer hervat worden.

In de 70e minuut mocht Roel de Kruijk invallen tegen zijn oude club. Sen Aerts moest plaatsmaken. In de 80e minuut legt Ilias Zaimi nog een keer aan met een hard schot. Deze keer helaas recht op de keeper en in de 83e minuut krijgt Roel de Kruijk nog een dot van een kans, maar raakt de bal totaal niet goed.

Een paar minuten voor tijd ontsnapt Achilles Veen nog wanneer een Feyenoord een grote kopkans krijgt op zo’n 8 meter van het doel. Gelukkig wordt de bal recht op Jamil Kools gekopt en zo blijft de 0-0 op het scorebord staan.

Jamil Kools, Sem van der Pijl, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Berry Sonnenschein, Ayden Kuijpers, Theo Martens, Ilias Zaimi, Thomas de Man, Sen Aerts (70’ Roel de Kruijk), Niek Wilborts.

AVV Swift heeft wat afstand genomen door uit Jodan Boys met 0-4 te verslaan. Koploper Volendam versloeg thuis Smitshoek met 2-0 en ook nummer 2 Ter Leede haalde 3 punten op. Uit bij XerxesDZB werd het 1-2. Zwaluwen – FC ’s-Gravenzande werd 1-3 en de overige wedstrijden werden afgelast.

Zaterdag 23 maart is er een volledige competitieprogramma voor de Hoofdklasse A, maar alleen de wedstrijd FC ’s-Gravenzande – Achilles Veen wordt een week later gespeeld. Volgende week is Achilles Veen 1 dus vrij! Wel wordt op De Hanen Weide om 14:30 uur de kraker Achilles Veen 2 – Almkerk 2 gespeeld. Een rechtstreeks duel om de koppositie in de reserve eerste klasse!