Achilles Veen door naar laatste zestien districtsbeker

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 13 januari speelde Achilles Veen in de vierde ronde van de KNVB Districtsbeker thuis tegen vierdeklasser RFC uit Raamsdonksveer. In de eerste helft hadden de groenwitten het nog lastig, maar in de tweede helft was het verschil te groot. Eindstand 7-3.

In de 22e minuut kwam Achilles Veen via Pim Goossens op een 1-0 voorsprong. Dat was zeker niet de eerste kans van de wedstrijd, maar wel de eerste die benut werd. Na ruim een half uur spelen kwam RFC uit een vrije trap op 1-1, maar een paar minuten later kopt Stephen Warmolts zijn ploeg weer op een 2-1 voorsprong. Diezelfde Wamolts leidde echter de 2-2 weer in toen hij een bal te zacht terugspeelde richting keeper Mathijs Donatz en dat werd afgestraft door de bezoekers. Nog voor de rust was het echter opnieuw Pim Goossens die de schade kon herstellen met de 3-2.

In de 54e minuut is het Pim Goossens die met de 4-2 zijn hattrick compleet maakte, maar 5 minuten later doet RFC opnieuw wat terug en komt op 4-3.

In de 64e minuut maakt Pim Goossens zijn vierde van de middag nadat Jochem Scheij eerst de laat raakt en zorgt dus voor 5-3. In de slotfase maakt Jochem Scheij er met twee goals nog 7-3 van.

In de volgende ronde mag Achilles Veen het in een uitwedstrijd opnemen tegen competitiegenoot Dongen.