Achilles Veen blijft ongeslagen na gelijkspel in Halsteren

Teamfoto-2023-2024

Ook na 4 wedstrijden spelen is Achilles Veen nog ongeslagen in de Vierde Divisie C. Waar de eerste drie wedstrijden werden gewonnen, werd er afgelopen zaterdagavond in Halsteren met 2-2 gelijkgespeeld.

De eerste helft was van beide kanten zeer matig te noemen. De enige echte kans was een strafschop voor de gastheren na een overtreding van Melle Mandemakers binnen de beruchte lijnen. De strafschop werd goed binnen geschoten en zo keek Achilles Veen al na 12 minuten tegen een achterstand aan.

Het vervolg van de eerste helft bleef slordig en beide partijen kwamen niet verder dan wat speldenprikjes met schoten van afstand.

In de tweede helft trok Achilles Veen, met behulp van de ingevallen Jari Koenraat en Thomas de Man, het spel naar zich toe. Ondanks dat Achilles Veen gevaarlijker was, kwam ook Halsteren nog steeds een aantal keren gevaarlijk voor de dag.

Thomas de Man schoot na een goede actie over. Melle Mandemakers schoot van afstand ook rakelings over. Maar ook Halsteren kreeg kansen om de voorsprong te vergroten. Na een uur spelen schoten de gastheren eerst over. Nog geen minuut later moet Jan Schimmel zich strekken en wordt de rebound door Tim van Broekhoven van de lijn gehaald.

In de 64e minuut lukt het Achilles Veen wel om de stand gelijk te trekken. Uit een hoekschop is het Stephen Warmolts die de 1-1 binnen kopt. Amper 2 minuten later denkt Jens Verschuren zijn ploeg op voorsprong te gaan zetten, maar zijn pegel belandt op de vuisten van de doelman. In de tegenstoot is het meteen weer aan de andere kant raak. Halsteren pakt leiding weer door middel van een mooie kopbal.

Maar die voorsprong blijft niet lang op het scorebord. In de 70e minuut wordt Melle Mandemakers vrij gelaten aan de bal. Die bedenkt zich niet en schiet van afstand keurig de gelijkmaker binnen! 2-2!

Achilles Veen blijft daarna druk zetten op zoek naar de overwinning. Dit resulteerde nog in 1 grote kans voor Jari Koenraat, maar die wist hij niet te verzilveren. Ook Halsteren kwam nog een aantal keren gevaarlijk voor het Veense doel terecht, maar Jan Schimmel wist zijn doel verder schoon te houden.

Na 6 minuten extra tijd fluit de prima leidende scheidsrechter af. Vooral in de tweede helft was het een boeiend voetbalgevecht met een puntendeling als gevolg.

Opstelling Achilles Veen
Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Ingo van Weert, Tim van Broekhoven (77’ Luca den Heijer), Glenn Kools (46’ Thomas de Man), Melle Mandemakers, Fabian Korporaal, Jens Verschuren, Ray Versluis (46’ Jari Koenraat), Jochem Scheij

De concurrentie
Zaterdag werd er nog een wedstrijd gespeeld. Goes won thuis overtuigend met 5-1 van Best Vooruit dat voor het weekend nog zonder puntverlies was, maar wel nog een wedstrijd tegoed heeft.
De rest van de ploegen kwam zondag in actie. Uitslagen: SV Venray – Nuenen 1-3, UDI’19/CSU – Nemelaer 2-0, EVV Echt – SC Kruisland 1-0, Orion – Dongen 2-3, Juliana ’31 – HVCH 1-3 en Wittenhorst – Unitas ’30 3-1.

Volgende week
Zaterdag 23 september speelt Achilles Veen 1 thuis tegen Wittenhorst. De wedstrijd begint dan weer gewoon om 14:30 uur.