Achilles Veen bindt ook hoogvlieger Rijnvogels aan zegekar

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 26 maart speelde Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen nummer 3 FC Rijnvogels. Na een goede eerste helft, waarin nauwelijks iets werd weggegeven, en een wat mindere tweede helft werd met 2-0 gezegevierd. De vijfde overwinning op rij voor de equipe van John Karelse!

De wedstrijd begint na een minuut stilte ter ere van ons overleden erelid Gerrit Vos met twee afwachtende ploegen, maar het eerste gevaar wordt gesticht door Achilles Veen. Rémon Koenen breekt gevaarlijk door, maar zijn voorzet kan net worden onderschept door een Katwijkse verdediger. In de 14e minuut is Rijnvogels voor het eerste gevaarlijk voor de goal van Jordy Zielschot, maar Maarten Boddaert grijpt op tijd in om een tegengoal te voorkomen. In de 23e minuut werden alle spelers door de scheidsrechter naar de kant gestuurd voor een drinkpauze, toch merkwaardig bij 17 graden. Dit gebeurde overigens in de tweede helft nogmaals.

Niet lang na de drinkpauze, in de 28e minuut, is het Jay-Jay Meierdres die zijn ploeg een groot plezier doet. Hij komt aan de linker kant in balbezit, trekt naar binnen en mag redelijk vrij uithalen. Zijn schot belandt recht in de verre kruising en hij zet daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. In de 33e minuut is er opnieuw gevaar voor de thuisploeg, maar Sen Aerts komt een teenlengte tekort om een voorzet af te werken. In de extra tijd van de eerste helft is het echter wel raak voor de Veense spits. Maarten Boddaert kopt een hoekschop van Rémon Koenen op doel. Zijn inzet wordt half gekeerd en Sen Aerts is er als de kippen bij om met een halve omhaal de 2-0 binnen te werken. Een mooie opsteker vlak voor de rust!

In de tweede helft gaat Rijnvogels logischerwijs meer druk naar voren uitoefenen en wordt ook duidelijk gevaarlijker dan in de eerste helft. Ze creëren meerdere kansen, maar onder andere door goed keeperswerk en goed verdedigend werk van Maarten Boddaert weten de ‘groen-witten’ het doel van Jordy Zielschot schoon te houden. In de 82e minuut kregen de bezoekers de grootste kans van de wedstrijd, maar de doorgebroken aanvaller schoot ongeveer vanaf de penaltystip recht op Jordy Zielschot. Over de gehele wedstrijd gezien boekt Achilles Veen een dik verdiende overwinning op FC Rijnvogels. Zo wint Achilles Veen zijn laatste vijf wedstrijden met een doelsaldo van 16 voor en 3 tegen. Een prestatie van formaat waardoor er op de ranglijst voorlopig niet meer naar beneden gekeken hoeft te worden.

Opstelling Achilles Veen
Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort (63’ Teun Sebregts), Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts (73’ Thomas de Man), Rémon Koenen

De concurrentie
Achilles Veen was in de middenmoot niet de enige ploeg die punten wist te pakken. FC ‘-Gravenzande won namelijk met 3-2 van Rijsoord, Jodan Boys wist thuis met 3-0 Scherpenzeel te verslaan en Poortugaal won thuis overtuigend met 6-1 van Achilles ’29.
Overige uitslagen: DHSC – ARC 1-0, Zwaluwen – Capelle 1-1, SC Feyenoord – Spijkenisse 4-1 en DUNO D – Smitshoek 0-1.

Volgende week

Zaterdag 2 april speelt Achilles Veen de lastige uitwedstrijd bij Smitshoek. De aftrap is om 14:30 uur.