Achilles Veen bekert verder na ruime overwinning op vv Almkerk

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 21 oktober stond er voor Achilles Veen de eerste keer dit seizoen bekervoetbal op het programma. Vierde Divisionisten mogen de poulefase overslaan en dus pas in de tweede ronde aansluiten. Daarin was eersteklasser vv Almkerk de tegenstander op De Hanen Weide.

In de eerste helft speelde Achilles Veen met tegenwind en die wind maakte het behoorlijk lastig om goed voetbal op de mat te leggen. Almkerk had met de wind in de rug iets meer dreiging dan de thuisploeg, maar kwam  niet echt tot kansen.

De eerste echte kans van de wedstrijd was na 37 minuten spelen voor Thomas de Man, maar het lukte hem niet om het de keeper echt lastig te maken. Een paar minuten later was het wel raak. Fabian Korporaal zijn schot werd geblokt en de bal viel wat gelukkig voor de voeten van Ray Versluis, die wel hard binnen schiet. Zo gaan beide ploegen met een 1-0 tussenstand naar de thee.

Kort na de rust is er een eerste serieuze kans voor Almkerk, maar doelman Matthijs Donatz strekt zich goed en verwerkt de inzet tot een hoekschop. 2 minuten later is het aan de andere kant raak. Een snelle aanval over links wordt door Glenn Kools voorgegeven en door Jochem Scheij binnen geschoten. 2-0

Na ruim een uur spelen is het weer raak voor de rechtsbuiten van Achilles Veen. Thomas de Man legt terug na een goede actie en Jochen Scheij schiet vanaf de rand van de ‘zestien’ via de binnenkant van de paal binnen.

In de 85e minuut mag de ingevallen Pim Goossens nog aanleggen vanaf 11 meter na een wat ongelukkige handsbal van Almkerk. De spits schiet zijn strafschop beheerst binnen en brengt daarmee de eindstand op 4-0.

Matthijs Donatz, Luca den Heijer, Stephen Warmolts, Ayrton Statie, Tim van Broekhoven (46’ Jeroen Sterrenburg), Glenn Kools, Jens Verschuren (67’ Nikki Baggerman), Fabian Korporaal, Jochen Scheij (67’ Robin Damen), Ray Versluis (46’ Pim Goossens), Thomas de Man

Zaterdag 28 oktober speelt Achilles Veen opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander in de competitie is dan RKSV Nuenen. Aftrap om 14:30 uur!