Achilles Veen alleen aan kop na overwinning op Juliana ‘31

P9090531

Afgelopen zaterdag kwam voor de derde speelronde in de Vierde Divisie C Juliana ’31 uit Malden op bezoek op De Hanen Weide. Achilles Veen wist voor derde keer op rij met een marge van 1 te winnen (2-1) en gaat ongeslagen aan kop in de Vierde Divisie C.

De openingsfase van de wedstrijd begon wat afwachtend en beide ploegen speelden erg slordig met veel balverlies. Na 18 minuten spelen ziet Stephen Warmolts wel een gaatje en stuurt Jochem Scheij met een bekeken steekbal de ‘zestien’ in. Scheij wordt in binnen de beruchte lijnen naar de grond gewerkt en het is de jongen Ray Versluis die de strafschop opeist en onberispelijk binnen schiet.

Na ruim een half uur spelen verdubbelt Achilles Veen de voorsprong via een prachtige lob over de keeper van uitblinker Glenn Kools die vrij kwam na een mooie pass van Jochem Scheij.

Vlak voor rust nog een grote kans voor Jochem Scheij op aangeven van Jens Verschuren, maar hij schiet recht op de doelman van de gasten. Als afsluiter van de eerste helft krijgt ook Juliana ’31 nog een grote kans, maar de kopbal gaat naast bij de eerste paal.

In de tweede helft blijft Achilles Veen aandringen wat nog leid tot twee kansen voor Jens Verschuren en een schot van Willem Timmermans, maar de doelman van Juliana houdt zijn doel verder schoon.

Vlak voor tijd komt Achilles Veen toch nog onder druk te staan waardoor Juliana ’31 in de 85e minuut toch nog de aansluitingstreffer kan maken. De gasten proberen daarna nog wat te forceren met een slotoffensief, maar tot echt grote kansen komen ze niet. Na 7 minuten extra tijd wordt er afgefloten en staat er opnieuw een overwinning voor Achilles Veen op het scorebord (2-1).

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Ingo van Weert, Tim van Broekhoven, Melle Mandemakers, Glenn Kools, Fabian Korporaal, Jens Verschuren, Ray Versluis (51’ Thomas de Man), Jochem Scheij (76’ Willem Timmermans)

Afgelopen zaterdag werd er maar één wedstrijd gespeeld. Voor de overige uitslagen moesten we wachten tot zondagmiddag. UDI ’19 verspeelde punten door met 2-1 te verliezen op bezoek bij Nuenen. Hierdoor is Achilles Veen nu koploper.
Overige uitslagen: Dongen – EVV Echt 6-0, Nemelaer – Wittenhorst 3-2, HVCH – Goes 2-5, Best Vooruit – Orion 3-1 en Unitas ’30 – Halsteren 6-0. SC Kruisland – SV Venray werd gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter.

Aanstaande zaterdag mag Achilles Veen op bezoek bij Halsteren. Let op! Aanvang wedstrijd pas om 18:00 uur!