Achilles Veen 1 verliest wederom van ‘ondertal’

Zaterdag 13 oktober stond voor Achilles Veen 1 de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels uit Katwijk op het programma. Na een redelijke eerste helft met de beste kansen voor Achilles Veen kwamen de groen-witten een half uur voor tijd weer tegen 10 man te staan. Wederom lukte het niet hiervan te profiteren en de gastheren wisten een 1-0 overwinning uit het vuur te slepen.

Doordat het erg druk was op de Nederlandse snelwegen begon de wedstrijd een kwartiertje later dan gepland. Achilles Veen begon met dezelfde 11 in de basis als vorige week. Dit waren: Jamil Kools, Freek Langermans, Thijs van den Berg, Jonathan Yuya, Toby Tan, Thomas de Man, Theo Martens, Brian Peters, Niek Wilborts en Ilias Zaimi.

Beide ploegen begonnen wat angstig aan de wedstrijd. Zowel voor de gasten als de gastheren waren de punten broodnodig, maar dus ook de angst om weer te verliezen was zichtbaar aanwezig. Dit zorgde ervoor dat de eerste doelpoging van de wedstrijd op naam kwam van FC Rijnvogels. Het betrof een redelijk afstandsschot, maar Jamil Kools kon, zoals zo vaak, goed redding brengen.

De eerste goede kans komt wel op naam van Achilles Veen. Thomas de Man komt er knap langs aan de linker kant van het strafschopgebied, maar net als hij naar binnen getrokken is en kan uithalen komt er toch nog een voet van een tegenstander aan te pas om er een hoekschop van te maken.

In de 20 minuten die volgen is het enige noemenswaardige dat er door scheidsrechter Hardeman na zo’n 25 minuten spelen een drinkpauze wordt ingelast. Dit mag halverwege oktober toch best bijzonder genoemd worden. Ook later in de tweede helft gebeurt dit nog een keer.

Pas na een kleine 40 minuten spelen weer een kans voor de groen-witten die wel veel balbezit hebben. Deze keer wordt Ilias Zaimi weg gestuurd door Thomas de Man. Helaas staat hij wanneer hij kan uithalen misschien al iets te dicht bij de achterlijn waardoor de hoek te moeilijk werd.

Na 43 minuten spelen incasseert Ricardo de Vlugt van Rijnvogels een gele kaart na een stevige overtreding op Freek Langermans.

Vlak voor rust nog de grootste kans van de wedstrijd tot dat moment. Niek Wilborts passeert bijna op de achterlijn zijn tegenstander en leek wel te schrikken van de door zichzelf gecreëerde kans. Op het moment dat hij besloot te schieten was het eigenlijk al te laat en kon zijn schot nog geblokt worden. Zodoende gaan beide ploegen met 0-0 rusten.

Meteen na de rust dringt Achilles Veen aan en zet Rijnvogels met de rug tegen de muur. Dit leidt in de 50e minuut tot een schot van Ilias Zaimi. De keeper moet hem los laten en Brian Peters kan in de rebound binnen schieten. Helaas stond Peters buitenspel op het moment van het schot van Zaimi en wordt daardoor zijn goal afgekeurd.

Na 58 minuten spelen krijgen de gastheren twee goede kansen achter elkaar. In eerste instantie kon Freek Langermans redding brengen en bij de volgende kans wordt er door een Katwijker van dichtbij hoog over geschoten. Vlak daarna lukt het aan de andere kant Brian Peters weer om zichzelf een kans te verschaffen, maar zijn schot kon vrij eenvoudig gepakt worden door de Katwijkse ‘goalie’.

Als na 62 minuten spelen Max van Steen van Rijnvogels een grove charge pleegt op Freek Langermans mogen de gastheren met 10 man verder. En waar je zou verwachten dat Rijnvogels het laatste half uur met de rug tegen de muur gezet wordt, gebeurt eerder het tegenovergestelde. Rijnvogels wordt zelfs gevaarlijker en krijgt betere kansen dan Achilles Veen. In de 75e minuut leidt dit zelfs tot een goal van Luuk Slegt die daarmee Rijnvogels op een 1-0 voorsprong zet.

Vlak voor de 1-0 had Giovanni Franken bij Achilles Veen al 3 wissels gebracht om zijn ploeg van wat meer aanvallende impulsen te voorzien. Sen Aerts, Flavio Andjole en Sem vd Pijl waren in het veld gekomen voor Brian Peters, Jonathan Yuya en Freek Langermans.

Maar ook met die wisselspelers in het veld lukt het Achilles Veen totaal niet meer om gevaarlijk te worden en mocht er zelfs van geluk gesproken worden dat de overwinning van de gastheren niet groter uitviel. Wel kreeg Sen Aerts nog een gele kaart voor een wat onbehouwen overtreding.

Over heel de wedstrijd gezien was de 1-0 overwinning van FC Rijnvogels natuurlijk niet terecht, maar Achilles Veen verzuimde eerder in de wedstrijd, toen het wel beter voetbalde dan de thuisploeg, de voorsprong te nemen. Tegen 10 man lukte het gek genoeg geen moment meer om echt gevaarlijk te worden voor het Katwijkse doel. Door het deze verliespartij zakken de groen-witten op de ranglijst naar de 13e plaats.

Koploper Spijkenisse maakte geen fout en won bij Zwaluwen met 1-3. Ook de gedeelde nummers 2 (’s-Gravenzande en Volendam) gingen niet in de fout. De Volendammers wonnen met afgetekende cijfers in Sassenheim bij Ter Leede: 0-4! ’s-Gravenzande had wat meer moeite met XerxesDZB, maar won wel: 3-2.

Overige uitslagen: Jong FC Den Bosch – Smitshoek 3-1, Jodan Boys – Capelle 2-2, Swift – Nootdorp 1-1, SC Feyenoord – DFS 3-0

Zaterdag mag keuzeheer Giovanni Franken zijn ploeg weer een keer klaarstomen voor een thuiswedstrijd. Jodan Boys uit Gouda is dan de tegenstander. Aftrap om 14:30 uur.