Achilles Veen 1 start competitie met knappe driepunter

Zaterdag 31 augustus stond voor Achilles Veen 1 de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was niet de minste. Er mocht meteen een bezoek gebracht worden aan Spijkenisse. Ook al werd daar vorig seizoen met 3-0 gewonnen, wordt de ploeg uit Spijkenisse vooraf toch weer tot de topploegen gerekend. Echter, ook dit seizoen moet de thuisploeg het onderspit delven tegen de Veense equipe van John Karels. Eindstand: 1-3!

Op een warm en broeierig sportpark Jaap Riedijk werd er om 14:30 uur afgetrapt. Aan Veense zijde geen verrassingen in de basisopstelling. Meteen vanaf het begin van de wedstrijd neemt de thuisploeg het initiatief en Achilles Veen lijkt te laten gebeuren. Veel balbezit dus voor de thuisploeg en in de 3e minuut leidt dit al tot de eerste kans voor de gastheren. De kopbal werd geblokt door een Veens been en tot hoekschop verwerkt.

Ook daarna is het vooral Spijkenisse met balbezit, maar tot kansen komen de gastheren niet meer. In de 10e minuut wordt door de keeper de bal zelfs zo ingeleverd bij Sen Aerts. Die lijkt van zijn kans te schrikken en heeft waarschijnlijk wat te veel tijd om na te denken. Zijn inzet gaat naast.

Na een klein half huur lukt het Sen Aerts om zijn tegenstander de bal te ontfutselen en wordt vervolgens neer getrokken. De verdediger moet geel incasseren en even later probeert Teun Sebregts de keeper te verschalken met een listige lob. De keeper weet de inzet helaas met zijn vingertoppen over het doel te duwen.

Vlak voor rust wordt Ayden Kuijpers door een tegenstander naar de grond gewerkt. De ogenschijnlijk duidelijke overtreding wordt echter door de scheidsrechter weggewuifd en vervolgens kan Ayden Kuijpers geel incasseren voor zijn misbaar op dit besluit van de scheidsrechter. Uiteindelijk wordt de rust bereikt met de brilstand nog op het scorebord.

In de rust besluit John Karelse, waarschijnlijk uit angst voor een tweede gele kaart, Ayden Kuijpers achter te laten in de kleedkamer. Niek Wilborts is zijn vervanger.

Er lijkt een heel ander Achilles Veen uit de kleedkamer te zijn gekomen. Meer druk naar voren en al in de 49e minuut komt Achilles op voorsprong. Sem van der Pijl werkt de bal met een fantastische pass over de Spijkenisser verdediging heen en Sen Aerts troeft zijn tegenstander af op snelheid. Met de nodige moeite lukt het hem om de keeper te omspelen en brengt uiteindelijk eenvoudig zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Amper 5 minuten later wordt de voorsprong al verdubbeld. Teun Sebregts zijn strakke voorzet vanaf links wordt door Sen Aerts net gemist, maar Remon Koenen staat bij de tweede paal klaar en schiet onhoudbaar de 0-2 binnen!

Achilles Veen denkt op rozen te zitten, maar speelt nog steeds tegen een goede tegenstander die weer vol in de aanval gaat. Eerst weet Jamil Kools nog de nul te houden met een magistrale redding in de 61e minuut, maar slechts 4 minuten later is het toch Spijkenisse dat de aansluitingstreffer achter Kools weet te krijgen uit een snelle counter na een mislukte Veense corner. 1-2 en de spanning is terug.

Achilles Veen komt wat meer onder druk te liggen en wanneer Niek Wilborts de drukte weet te ontspringen heeft hij ongetwijfeld ook een snelle counter in gedachten. Ware het niet dat hij door zijn tegenstander hardhandig naar de grond gewerkt wordt zonder een enkele intentie om de bal te spelen. De scheidsrechter besluit het met geel af te doen, maar het gevaar is wel geweken.

Ruim een kwartier voor tijd wordt Spijkenisse weer gevaarlijk. Wanneer Berry Sonnenschein weet te onderscheppen komt in de tegenstroom Diego Meerveld alleen voor de keeper te staan. Deze keer weet de Spijkenisser goalie de bal van zijn voeten te plukken. Een paar minuten later draagt Meerveld er wel aan bij de wedstrijd in het slot gaat. Met een goede actie op links bezorgd hij de bal aan Sen Aerts. Die had wat veel tijd nodig voor de controle, maar krijgt de bal nog wel bij Remon Koenen die weet af te drukken voor de 1-3!

In het laatste kwartier wist Spijkenisse niet echt gevaarlijk meer te worden en op basis van een goede tweede helft weet Achilles Veen dus een knappe driepunter te halen in Spijkenisse.

Jamil Kools, Sem van der Pijl, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Berry Sonnenschein, Theo Martens, Teun Sebregts, Ayden Kuijpers (46’ Niek Wilborts), Remon Koenen, Sen Aerts, Diego Meerveld (78’ Thomas de Man).

Duno D is voortvarend begonnen in de Hoofdklasse. Thuis werd er met 5-0 gewonnen van Achilles ‘29 uit Groesbeek. Ook Sportlust ‘46 startte lekker met een 0-4 bij FC ‘s-Gravenzande.

Overige uitslagen: Jordan Boys – SC Feyenoord 2-0, Capelle – DHSC 2-1, ARC – Smitshoek 1-1, Rijsoord – Zwaluwen 2-2 en AZSV – FC Rijnvogels 1-3.

Zaterdag 7 september mag Achilles Veen 1 het thuis gaan opnemen tegen Capelle. Aftrap om 14:30 uur.