Achilles Veen 1 speelt gelijk in streekderby tegen Kozakken Boys

Afgelopen zaterdag (18-8) speelde Achilles Veen 1 een oefenwedstrijd in Werkendam. Het was het sluitstuk van de open dag die in Werkendam gehouden werd. Kozakken Boys had wellicht gehoopt vertrouwen te tanken tegen een tegenstander die twee niveaus lager acteert, maar vertrouwen werd er vooral opgedaan door de Veense tegenstander.

De eerste helft was er een redelijk gelijk opgaand spelbeeld te zien. Het lukte de gastheren echter niet om kansen te creëren, waar dit de gasten uit Veen wel lukte. Na ruim een half uur spelen werd door Achilles een vrije trap snel genomen en de organisatie bij de Werkendammers ontbrak. Ilias Zaimi kon doorbreken en afleggen op Thomas de Man. De Man deponeerde het speeltuig beheerst in de touwen waardoor Achilles Veen verrassend op een 0-1 voorsprong kwam.

Enkele minuten later mochten de Werkendammers aanleggen vanaf 11 meter na een overtreding in het Veense strafschopgebied. Tim Eekman schoot deze onhoudbaar binnen, waardoor de stand weer gelijk kwam: 1-1.

In de 38e minuut was het aan de andere kant alweer raak. Ilias Zaimi passeerde met een briljante schijnbeweging zijn tegenstander en kon mooi voorgeven op Sen Aerts. De Veense spits schoot de bal netjes in de verre hoek. Hiermee kwam de ruststand op 1-2.

In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg Achilles Veen nog twee goede kansen om de score verder uit te breiden, maar Soufiane Allach en Sen Aerts misten beiden. In het laatste half uur van de wedstrijd had Achilles Veen voetballend niet zo veel meer te vertellen, maar ontbrak bij de gastheren ook de scherpte om tot echt goede kansen te komen. Uiteindelijk kwam de bal in de 88e minuut weer op de stip te liggen na een Veense handsbal. Wederom Tim Eekman benutte de strafschop en bracht hiermee de eindstand op 2-2.

Een knap resultaat voor Achilles Veen dat vertrouwen moet geven voor de start van de competitie op 1 september.