Achilles Veen 1 sluit weer aan na overwinning op Duno

Zaterdag 25 januari stond de eerste terugwedstrijd van de competitie op het programma. Aan het begin van het seizoen werd er in Doorwerth met 5-2 verloren van een zeer effectief Duno. Tijd dus voor revanche op De Hanen Weide. De groen-witte equipe van John Karelse liet er geen gras over groeien en won in Veen met dezelfde cijfers van het inmiddels behoorlijk afgezakte Duno.

Ondanks dat er afgelopen week in ’s-Gravenzande slechts werd gelijkgespeeld had de technische staf toch besloten in exact dezelfde opstelling aan deze wedstrijd te beginnen. Maarten Boddaert werd dus wederom op het middenveld geposteerd.

Vaak is er sprake van een afwachtend begin, maar daar was zaterdag zeker geen sprake van. Achilles Veen ging vanaf de start direct in de aanval en dit resulteerde na 4 minuten al in een voorsprong. Een mooi aanval over links kwam via Diego Meerveld bij Berry Sonnenschein terecht. Hij gooide bij de eerste paal voor en Sen Aerts wist knap in de korte hoek af te werken.

De voorsprong hield echter niet lang stand. Na 11 minuten kreeg Jorn Wagener namelijk een terugspeelbal, maar treuzelde hier wat te lang mee en schoot de bal tegen een tegenstander aan. Daarna was het voor de gasten een koud kunstje om op gelijke hoogte te komen.

Achilles laat zich echter niet van de wijs brengen en blijft de aanval zoeken. Rémon Koenen kreeg nog een kopkans geschonken door Berry Sonnenschein, maar wist het doel niet te treffen. Maarten Boddaert werkte met zijn lichaam nog een hoekschop in het doel, maar deze werd afgekeurd omdat er een overtreding zou zijn gemaakt op de keeper.

Na ruim een half uur spelen moet Theo Martens helaas het veld verlaten, maar terwijl Achilles Veen dus met een man minder in het veld staat (invaller Niek Wilborts staat dan nog niet tussen de lijnen) komt het toch weer op voorsprong. Rémon Koenen wordt de diepte in gestuurd en tikt de bal langs de misschien wat vroeg uitkomende keeper. Daarna kan de aanvaller de bal vrij simpel in het lege doel schieten. 2-1!

Nog voor de rust wordt de Veense voorsprong verder uitgebouwd. In de 43e minuut mag Vincent van Hoof, waarschijnlijk doordat Theo Martens niet meer in het veld staat, aanleggen voor een vrije trap en doet dat zeer verdienstelijk. De bal ligt op het randje van de ‘zestien’ en Van Hoof weet hem toch over de muur langs de keeper te krijgen. 3-1!

In het begin van de tweede helft weet Duno de achterstand toch weer te verkleinen. Deze keer worden ze geholpen door Berry Sonnenschein die te lang twijfelt wat hij met de bal gaat doen en hem vervolgens kwijt raakt aan zijn tegenstander. Het cadeautje wordt gretig uitgepakt door Duno en de marge is weer verkleind naar 1.

Maar ook daarna blijft Achilles Veen de aanval zoeken. Kansen voor Rémon Koenen, Maarten Boddaert en Niek Wilborts blijven onbenut, maar in de 75e minuut is het toch weer Sen Aerts die een steekbal op maat van Niek Wilborts weet af te werken. 4-2!

De wedstrijd is nog maar amper hervat of Achilles Veen is alweer gevaarlijk. De goed ingevallen Niek Wilborts blijkt een ware plaag voor de Doorwerthse defensie en wordt in de 77e minuut binnen de ‘zestien’ neergelegd. Rémon Koenen mag vanaf de stip de trekker overhalen en schiet beheerst zijn veertiende goal van dit seizoen binnen. 5-2!

Dan komt Achilles Veen niet meer in de problemen en had de voorsprong misschien nog wel wat groter uit kunnen vallen als het vizier bij Teun Sebregts en Maarten Boddaert iets scherper had gestaan, maar de 5-2 telt en Achilles Veen sluit weer aan bij de subtop in de Hoofdklasse A.

Opstelling Achilles Veen
Jorn Wagener, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Vincent van Hoof, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts, Maarten Boddaert, Theo Martens (35’ Niek Wilborts), Rémon Koenen, Sen Aerts, Diego Meerveld

De concurrentie
Achilles Veen begon de speelronde op de negende plaats, maar staat na zaterdag op de vijfde plaats. AZSV lijkt voorlopig even af te haken in de titelstrijd. Sportlust wist de Achterhoekers thuis namelijk met 3-2 te verslaan. Koploper DHSC wist ook te winnen. Thuis tegen ARC werd het 2-1.
Overige uitslagen: Smitshoek – Spijkenisse 0-3, Capelle – ’s-Gravenzande 3-3, Rijnvogels – Zwaluwen 2-1, Achilles ’29 – Rijsoord 0-2 en SC Feyenoord – Jodan Boys 3-1.

Volgende week
Komende week staat er eerst een bekertreffen op het programma. Dinsdag 28 januari speelt Achilles Veen om 19:30 uur uit tegen zondag-vierdeklasser Alem. Een plaats bij de laatste zestien van de Districtsbeker is de inzet van deze wedstrijd.
Zaterdag 1 februari reist Achilles Veen 1 weer af naar Gouda voor de wedstrijd tegen Jodan Boys. Daar wordt om 14:30 uur afgetrapt.