Achilles Veen 1 geeft 2-0 voorsprong weg en verliest

Zaterdag 19 januari werd de competitie voor Achilles Veen 1 weer hervat met een uitwedstrijd tegen sv DFS in Opheusden. Aanvankelijk leken de groen-witten op weg naar en goed resultaat maar een 0-2 voorsprong, die al na 23 minuten op het scorebord stond, werd niet over de streep getrokken. Eindstand 3-2.

Achilles Veen begon met de volgende elf namen aan de wedstrijd: Jamil Kools, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Sezer Sulun, Toby Tan, Theo Martens, Ayden Kuijpers, Thomas de Man, Niek Wilborts en Ilias Zaimi.

Achilles Veen begon voortvarend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kopte Thijs van den Berg raak. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ook daarna bleef Achilles Veen met bij vlagen goed voetbal de aanval zoeken en DFS leek niet bij machte om de Veense brigade te stoppen. Er werden volop kansen gecreëerd, en in de 16e minuut leidde dit dan toch tot een Veense voorsprong. Een diepe bal van Toby Tan werd door een verdediger van DFS van richting veranderd en kwam bij Thomas de Man voor zijn voeten. Hij kon doorlopen richting doel en rondde beheert af met een rollertje in de verre hoek.

Na de openingstreffer veranderde nog niets aan het spelbeeld. Achilles Veen bleef aanvallen en DFS moest zich beperken tot tegenhouden. Al in de 23e minuut stond ook de 0-2 op het scorebord. Thomas de Man kon het volledige vijandige strafschopgebied doorkruisen en rondde ook nu beheerst af voor zijn tweede van de middag en dus de 0-2.

Gek genoeg laat Achilles Veen daarna de thuisploeg komen en gaat in verdedigend opzicht steeds slordiger spelen. Zo lukte het de thuisploeg om vlak voor rust de aansluitingstreffer te maken: 1-2.

Achilles Veen begint aan de tweede helft zonder Ayden Kuijpers en Ilias Zaimi. Zij blijven geblesseerd in de kleedkamer achter. Voor het komen Roel de Kruijk en Sen Aerts in het veld. De tweede helft is nog maar net aan de gang als de gastheren de 2-2 al op het scorebord zetten met een prachtig afstandsschot. De voor de gelegenheid in het rood spelende Veeners protesteren nog wel bij de arbiter omdat er hands gemaakt zou zijn, maar de leidsman wil van niets weten wijst resoluut naar de middenstip.

Ook in het verdere verloop van de wedstrijd komt Achilles Veen nauwelijks nog aan voetballen toe en kan eigenlijk niet meer dan de thuisploeg proberen af te stoppen. Dit lukt heel lang en op het moment dat eigenlijk iedereen op het eindsignaal staat te wachten slaat de thuisploeg toch nog toe. Een minuut of twee in blessuretijd komt DFS op een 3-2 voorsprong. Achilles Veen kwam eigenlijk alleen het eerste halfuur tot goed voetbal. Op basis van de rest van de wedstrijd was de overwinning van DFS dus niet eens onterecht te noemen.

Door de resultaten van zaterdag mag Achilles Veen voorlopig even naar beneden gaan kijken in plaats van naar boven. DFS was namelijk een directe concurrent en is Achilles Veen dus gepasseerd op de ranglijst. Ook AVV Swift stond onder Achilles, maar door een 1-2 bij Ter Leede zijn zij ook gestegen. Achilles Veen staat inmiddels op de 13e plaats. Op de 14e plaats staat Capelle. Zij hebben 5 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld, omdat hun wedstrijd tegen XerxesDZB werd afgelast.

Overige uitslagen: Jong FC Den Bosch – FC ’s-Gravenzande 3-0, Ter Leede – Swift 1-2, Volendam – Zwaluwen 0-1, Smitshoek – Jodan Boys 0-3, Nootdorp – Spijkenisse 1-0 en SC Feyenoord – Rijnvogels 2-1.

Zaterdag 26 januari staat voor Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen Capelle op het programma. Een kraker dus tussen de nummers 13 en 14 van de ranglijst.