Achilles Veen 1 boekt verdiende overwinning in ’s-Gravenzande

Zaterdag 30 maart mocht Achilles Veen1 het in ’s-Gravenzande opnemen tegen de plaatselijke FC. Toen scheidsrechter Shona Shukrula affloot stond er een meer dan verdiende 1-3 op het scorebord.

De omstandigheden waren een stuk beter dan twee weken geleden thuis tegen SC Feyenoord. Beide ploegen begonnen onder een heerlijke voorjaarszon, onder het toeziend oog van zo’n 450 toeschouwers, aan de wedstrijd.

Al in de eerste minuut was er flinke mogelijkheid voor de thuisploeg. Berry Sonnenschein moest zijn tegenstander op links laten gaan en Thijs van den Berg moest doelman Jorn Wagener (Jamil Kools was ziek) met het hoofd hulp bieden om het doel schoon te houden.

Dat was meteen het enige wapenfeit van de thuisploeg van heel de eerste helft. In het vervolg van de eerste helft liet FCG zich namelijk terugzakken en kwam niet meer aan voetballen toe. Achilles Veen wist hiervan al in de zesde minuut te profiteren. Thomas de Man pikte een steekbal van Ayden Kuipers op en schoot knap binnen in de verre hoek. Een snelle voorsprong dus voor Achilles.

In het restant van de eerste helft was er veel Veens balbezit, maar verder dan een paar kansjes kwam Achilles Veen niet meer. Wel pakte Ayden Kuijpers nog een gele kaart door een veelbelovende aanval van de gastheren onreglementair te onderbreken. Ruststand dus 0-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Achilles Veen met veel balbezit en de thuisploeg die geen vuist kan maken. Meteen na rust al een kansje voor Niek Wilborts, maar zijn rollertje belandt in de handen van de keeper. In de 50e minuut is er nog wel een wapenfeit van FCG. Een harde pegel van afstand gaat via de vingertoppen van Wagener tegen die lat. Wagener verving eerste doelman Kools overigens voortreffelijk deze wedstrijd.

In de 54e minuut komt Achilles Veen verdiend op een 0-2 voorsprong. Niek Wilborts speelt vlakbij de achterlijn zijn tegenstander uit en prikt de bal vanuit een lastige positie voorbij de doelman in de verre hoek.

10 minuten later nog een kansje voor Thomas de Man, maar een kwartier voor tijd is het Sen Aerts die er 0-3 van maakt met een frommelgoal. Er was hulp nodig van de assistent scheidsrechter om het doelpunt toe te kennen. Er leek namelijk twijfel te bestaan of de bal wel over de lijn was geweest.

In de laatste minuut is er dan toch nog een wapenfeit voor de gastheren. Heel de Veense rechter kant lag open en ’s-Gravenzande kan profiteren met de 1-3. De 3 punten voor Achilles Veen komen echter niet meer in gevaar.

Jorn Wagener, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Berry Sonnenschein, Ilias Zaimi, Theo Martens, Ayden Kuijpers, Thomas de Man, Sen Aerts (84’ Roel de Kruijk), Niek Wilborts

Jodan Boys wist in de beslissingswedstrijd tegen Zwaluwen de tweede periode te pakken door met 1-0 te winnen. Spijkenisse wist ook eindelijk weer te winnen en versloeg thuis Jong FC Den Bosch met 3-1. SC Feyenoord en Capelle voetbalden hun gestaakte wedstrijd uit en Feyenoord trok met 2-1 aan het langste eind. Nootdorp – Rijnvogels werd 0-1.

Komende week komt Achilles Veen 1 twee maal in actie. Eerst wordt er aanstaande dinsdag in een thuiswedstrijd tegen Unitas gestreden om een plaats in de halve finale van de districtsbeker en dus een plaats in de voorronde van de Toto KNVB beker van volgend seizoen. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Zaterdag 6 april wacht ook weer een thuiswedstrijd. Dan krijgt Achilles Veen bezoek van rode lantaarndrager XerxesDZB. Die wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur.