Voorbeschouwing Achilles Veen 1 – Rijsoord 1

Zaterdag 16 december mag Achilles Veen thuis aantreden voor de laatste competitiewedstrijd van 2017 tegen vv Rijsoord uit Ridderkerk.

Om naar resultaten uit het verleden te kijken moeten we een aantal jaren terug in de tijd. De laatste onderlinge ontmoeting dateert van 20 maart 2010. Het werd toen op “De Heuye” 2-1 voor Achilles. De onderlinge ontmoeting in Ridderkerk eindigde dat seizoen in een 3-1 overwinning voor Rijsoord. Het betrof hier wedstrijden in de 1e klasse C. In dat seizoen eindigde Rijsoord als tweede en promoveerde via de nacompetitie naar de Hoofdklasse B. Een jaar later werd het daarin 13e en degradeerde weer naar de 1e klasse, terwijl Achilles Veen dat jaar kampioen werd en dus de omgekeerde weg bewandelde naar de Hoofdklasse.

Vanaf dat moment groeide Achilles Veen weer uit tot een stabiele Hoofdklasser terwijl Rijsoord zelfs nog een keer degradeerde naar de 2e klasse. Daar kwam het met een kampioenschap echter snel weer uit en kon daarna aansluiten bij de top van de 1e klasse om afgelopen seizoen ook daar kampioen te worden om dus voor het derde seizoen in de clubgeschiedenis weer uit te komen in de Hoofdklasse.

Dit seizoen begon Rijsoord voortvarend aan de competitie en was de eerste 5 speelrondes zelfs ongeslagen met 9 punten.  Daarna kwam er voor Rijsoord een beetje de klad in, maar ze staan nog altijd op een zeer nette 8e plaats in de middenmoot van de Hoofdklasse A.

Achilles Veen zal zich zaterdag willen revancheren voor de afgelopen 2 remises. In thuiswedstrijden is Achilles in ieder geval moeilijk te kloppen. Dat is dit seizoen namelijk nog geen tegenstander gelukt!

We wensen iedereen een goede en sportieve wedstrijd toe die onder leiding staat van de pas 29-jarige Maurice Paarhuis uit Hellendoorn.

Vrijwel direct na de wedstrijd zal er gestart worden met de traditionele Boutdraaimiddag waarvoor we u uiteraard ook van harte uitnodigen!