Remise voor Achilles Veen 1 in Vlaardingen

De nummers 1 en 2 lieten zaterdag punten liggen en Achilles Veen had hiervan kunnen profiteren, maar liet dit na door in Vlaardingen tegen Zwaluwen doelpuntloos gelijk te spelen.

Achilles Veen begon in een verschrikkelijk koud Vlaardingen met Jamil Kools op doel. In de achterhoede waren Freek Langermans, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert en Sezer Sulun terug te vinden. Het gebruikelijke middenveld werd weer opgesteld met Joep van den Ouweland, Ayden Kuipers en Theo Martens. Voorin mochten Niek Wilborts, Sen Aerts en Jorik Mijnhijmer de Vlaardingse keeper op de proef gaan stellen. Op de bank begonnen Ferdi Kwetters, Brian Peeters, Sem van der Pijl en Flavio Andjole.

In de beginfase tastten de beide ploegen elkaar wat af, maar was al snel duidelijk dat Zwaluwen Achilles Veen wilde laten komen om zelf op de counter te gaan loeren. Veel balbezit voor Achilles dus, maar echte kansen werden in de beginfase niet gecreëerd. Het duurde tot de 32e minuut voordat het eerste schot op doel gelost werd. Jorik Mijnhijmer legde aan van afstand, maar keeper Marvin van Tienen kon redelijk eenvoudig redden.

Na ruim 40 minuten kon Achilles gevaarlijk worden uit een corner. De hoekschop werd perfect voorgegeven door Theo Martens en perfect laag naar de hoek gekopt door Maarten Boddaert, maar daar kon Marvin van Tienen zich echt onderscheiden door de bal miraculeus uit de hoek te tikken.

Zo werd de rust bereikt met de welbekende “brilstand”.

In de tweede helft was er wederom vroeg druk van Achilles Veen wat in de 50e minuut resulteerde in de beste kans van de wedstrijd. Jorik Mijnhijmer kwam zijn directe tegenstander voorbij en bediende Sen Aerts perfect op maat op het randje van het doelgebied. Het schot van Aerts trof echter jammerlijk alleen de edele delen van keeper Van Tienen. Zeer pijnlijk voor hem, maar hij hield hiermee wel zijn ploeg op de been.

Niet veel later wordt een overtreding van Maarten Boddaert op het middenveld onnodig bestraft met een gele kaart. Dit was overigens de enige kaart die gegeven werd door de verder uitstekend leidende scheidsrechter Cantineau.

In de 59e minuut komt Brian Peeters in het veld voor Jorik Mijnhijmer en als Peeters in het veld komt gebeurt er altijd wel wat. Ook nu weet hij verschillende keren de vijandelijke “zestien” binnen te dringen, maar lukt het hem niet de goede voorzet te geven. Wel moet de keeper zich nog een keer strekken op een kopbal van Niek Wilborts.

In de laatste 20 minuten lukt het echter vooral Zwaluwen om gevaarlijk te worden voor het Veense doel. Jamil Kools brengt diverse keren redding en ook de voorwaartsen van Zwaluwen hebben hun vizier niet helemaal scherp staan. Feit is dat Achilles Veen in de slotfase diverse keren goed weg komt en zomaar nog het deksel op de neus had kunnen krijgen. Uiteindelijk dus een doelpuntloos gelijk spel in een wedstrijd die ook zeker geen winnaar verdiende.

De concurrentie

Zoals eerder aangegeven verspeelden vandaag ook de nummer 1 en 2 punten. Koploper Noordwijk liep thuis tegen een 2-3 nederlaag aan tegen HSV Hoek, dat dus voor het eerst sinds 14 oktober weer eens wist te winnen.

Ook nummer 2 SteDoCo wist zijn thuiswedstrijd niet te winnen. In Hoornaar kwamen ze niet verder dan 1-1 tegen de Amsterdammers van AVV Swift.

Ter Leede wist wel te profiteren van het puntenverlies van Achilles Veen, SteDoCo en Noordwijk. Ter Leede wist namelijk uit bij Nootdorp wel 3 punten te pakken. Uitslag aldaar: 0-2. Onderin lijkt het voor Argon toch echt een lastig verhaal te gaan worden. Zij verloren met 2-1 bij AFC en bivakkeren met slechts 6 punten op de laatste plaats.

Volgende week

Voor de winterstop wachten Achilles Veen voor de competitie nog twee thuiswedstrijden en tussendoor nog de uitwedstrijd tegen FC Engelen voor de districtsbeker. Te beginnen aanstaande zaterdag tegen Smitshoek. Er wordt afgetrapt om 14:30 uur op de De Hanen Weide.
Na deze wedstrijd zal het vierde elftal voor u een leuke feestavond organiseren in het thema Foute Kerst!