Onmachtig Achilles Veen verliest van Noordwijk.

Vandaag stond de kraker tegen en in Noordwijk op het programma. Een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 van de competitie. Noordwijk was in eigen huis een maatje te groot tegen een onmachtig Achilles Veen.

Trainer Clemens Clemens kon vandaag geen beroep doen op Niek Wilborts die helaas andere verplichtingen had. Sezer Sulun die aan het begin van het seizoen een knieblessure opliep, is al aardig op de terugweg. Hij pikte vandaag zijn wedstrijd mee in het 2e van Achilles. Door de afwezigheid van Niek Wilborts startte Sem van der Pijl weer in de basis. Verder bleef de opstelling gelijk aan die van vorige week.

De opdracht van vandaag; Aanhaken of afhaken.

Noordwijk zet vanaf minuut één gelijk al druk op Achilles. Al na vijf minuten spelen heeft Achilles de eerste gele kaart van de wedstrijd te pakken. Ze spelen de bal totaal verkeerd terug. Sem van der Pijl probeert te verhinderen dat Noordwijk een schot op doel kan lossen. Alleen begaat hij een niet al te slimme overtreding. Het gevolg is een vrije trap voor Noordwijk op de rand van de zestien. De inzet van Noordwijk wordt zeer goed gered door Jamil Kools. In de rebound krijgt Noordwijk nog een kans, deze wordt maar net naast geschoten.

Achilles zit totaal niet in de wedstrijd. Ze worden op alle fronten afgetroefd. Noordwijk voetbalt heel gemakkelijk. En dat zien we ook terug in de 15e minuut. Noordwijk mag ongehinderd richting het doel van Jamil Kools. Die weet weet de eerste poging van Noordwijk nog te keren. Maar in de rebound schiet Noordwijk wel raak. En zo staat na 15 minuten voetballen de 1-0 op het scorebord. We zijn nog niet bekomen van de 1-0 of de 2-0 staat al op het scorebord. Tenminste dat denken we. Achilles begaat een flinke fout op het middenveld, de bal wordt verkeerd teruggespeeld. Noordwijk let op goed op en gaat er met de bal vandoor. Jamil Kools kan niet voorkomen dat de 2-0 wordt binnengeschoten. Maar hij kan opgelucht ademhalen als hij ziet dat de scheidsrechter het doelpunt afkeurt, omdat Noordwijk een overtreding heeft begaan.

Achilles lijkt wel gatenkaas vandaag. Noordwijk loopt er heel gemakkelijk doorheen. Achilles maakt fout na fout. Zo ook in de 25e minuut, als Sem van der Pijl de bal verspeeld op het middenveld. In een poging om deze fout te herstellen, moeten Maarten Boddeart ingrijpen en dat doet hij op een hele ongelukkige manier en mag van geluk spreken dat hij er met geel afkomt en niet met rood. Omdat de overtreding binnen de zestien wordt gemaakt, belandt de bal op de stip. Jamil Kools die tegen Swift nog een penalty keerde, kan niet voorkomen dat Noordwijk de 2-0 binnenschiet. Pas in de 39e minuut zien we de eerste serieuze doelpoging van Achilles als ze een vrije trap krijgen. Theo Martens gaat achter de bal staan. Zijn vrije trap is helemaal niet verkeerd. De bal gaat namelijk maar net over.

Een paar minuten later is tegen alle verwachtingen in wel raak voor Achilles. Niemand anders dan Sen Aerts mag de aansluitingstreffer om zijn naam schrijven. De keeper van Noordwijk begaat een overtreding op Jorik Mijnhijmer, maar omdat Achilles de bal heeft laat de scheidsrechter doorspelen. Sen Aerts gretig zo als hij is, laat zich dit niet twee keer zeggen en brengt met een schitterdend schot de spanning weer een beetje terug. Dit is tevens de ruststand. Achilles zal na de rust toch echt uit ander vaatje moeten gaan tappen.

En dat doen ze ook. Want al in de 48e minuut heeft Joep van den Ouweland de gelijkmaker op zijn hoofd. Maar omdat hij niet helemaal goed opgesteld staat, krijgt hij de bal niet helemaal goed onder controle en hij kopt de bal ”als is het maar net” naast. Vijf minuten later zien we eindelijk weer eens een mooie aanval van Achilles. Brian Peters kan de bal goed aannemen en verrast vriend en vijand met een hard schot op doel. Alleen steekt de keeper van Noordwijk daar letterlijk een beentje voor. Dit was een hele grote kans op de gelijkmaker. Achilles start de tweede helft goed. Ze weten er zo nu en dan goed uit te komen en proberen het Noordwijk een beetje moeilijk te maken.

Maar Noordwijk laat zich hierdoor totaal niet van de wijs brengen. Want als Achilles een klein beetje is uigeraasd, laat Noordwijk zien waarom zij recht hebben op de titel. In de 58e minuut komt Achilles namelijk zeer goed weg. Ze staan weer niet goed op te letten, Noordwijk daar in tegen wel. Ze onderscheppen de bal en gaan rustig op het doel van Jamil Kools af. Maar die staat goed opgesteld en voorkomt met een goede redding de 3-1 van Noordwijk. Je zou zeggen dat Achilles haar lesje ondertussen wel heeft geleerd. Maar niets is minder waar, want na 64 minuten spelen staat de 3-1 op het scorebord. Noordwijk krijgt hoekschop. Deze wordt goed genomen, want de bal komt voor het doel. Bij Achilles staan ze allemaal stil en kijken ze toe, hoe makkelijk Noordwijk kan score. Zelfs Jamil Kools staat aan de grond genageld.

Bij Achilles gaan de koppies gelijk weer hangen. Ze begonnen goed aan de tweede helft. Maar na de 3-1 zakken ze iets verder terug. En Noordwijk? Die lijkt het wel te geloven. Ze spelen de bal rustig rond, zonder echt in de problemen te komen. In de 83e minuut probeert Brian Peters de spanning nog een klein beetje terug te brengen in de wedstrijd, die eigenlijk al gespeeld is. De snelle Brian Peters wurmt zich langs een aantal spelers van Noordwijk en staat oog in oog met de keeper van Noordwijk. Hij haalt verwoestend uit, maar hij ziet, net als zijn medespelers en de meegereisde supporters de bal op de paal belanden. Dit was de laatste kans van de wedstrijd.

De opdracht voorafaand aan de wedstrijd was: Aanhaken of Afhaken. Voorlopig moet Achilles afhaken. Noordwijk speelde Achilles de eerste helft helemaal zoek. De tweede helft speelde Achilles wel wat beter, maar er werden toch nog wel wat onnodige fouten gemaakt. Noordwijk staat fier aan kop in de Hoofdklasse A. Het verschil met Achilles die door deze nederlaag naar de derde plek zakt, is maar liefst 9 punten. SteDoCo versloeg op eigen veld Argon met 3-0 en neemt de tweede plek van Achilles over. Het verschil tussen Noordwijk en SteDoCo is 8 punten. Ter Leede de voormalig nummer drie zakt naar vierde plek omdat zij vandaag ook niet wisten te winnen. Ze verloren met 0-1 van RVVH. Noordwijk sleepte vandaag de eerste periodetitel in de wacht en is dus de te kloppen ploeg van de Hoofdklasse A.

Volgende week wacht Achilles een zware thuiswedstrijd tegen Hoek. De stugge Zeeuwen stonden vandaag lang voor tegen Swift. Maar gaven de voorsprong vlak voor tijd weg. De wedstrijd eindige in 1-1. Hoek bezet de vijfde plek op de ranglijst. Het verschil met Achilles is maar 1 punt. Achilles moet de wedstrijd tegen Noordwijk vergeten en zich richten op volgende week. Want als ze aansluiting willen houden, dan moet er echt gewonnen worden. De wedstrijd begint net al altijd om 14.30 uur. Tot dan.

Opstelling Achilles Veen:

Jamil Kools, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Freek Langermans, Sem van der Pijl (75, Adreano van den Driest), Joep van den Ouweland, Theo Martens, Ayden Kuipers, Jorik Mijnhijmer, Sen Aerts en Brian Peters.