MO19 verliest laatste bekerduel

Na de wedstrijd van afgelopen woensdag gaan we vandaag met hernieuwde krachten en hoop het veld in en treffen LRC voor de laatste bekerwedstrijd.

 

Achilles begint met de volgende 11 namen.

Op de laatste lijn starten we met; Shayra, Evy, Silke en Kirsten.

Het middenveld bestaat uit Ezra, Indy, Wendy en Anouk en de aanval wordt gevormd door Sanne en Charlotte. Maxime en Ayse houden de bank warm.

 

Het eerste fluitsignaal klinkt op de Hanneweide.  Al direct is te zien dat bij de teams er zin in hebben want 20 minuten lang gaat het spel mooi op en neer.  Er is gedurende deze minuten maar 1 kans geweest, helaas was die voor LRC.

 

Plots krijgt Anouk enkele minuten later een bal die terugkomt van de keeper van LRC en controleert deze op de rand van het strafschopgebied.  Voor open goal plaatst ze de bal in het net. Helaas! Het vangnet achter de goal…

 

LRC is kort daarna meer trefzeker.

De aanvalster van LRC weet onze verdediger te omzeilen en plaatst de bal simpel in het doel. 0-1. Achilles herpakte zich en blijft, met af en toe goed voetbal door gaan en wordt beloond met een aansluitingstreffer van Sanne die vanuit het centrum de bal in het net weet te plaatsen. 1:1

 

Na dit moment zien we dat LRC steeds meer in de wedstrijd komt en vergeten de Achilles meiden de gemaakte afspraken uit te voeren waardoor LRC meer en meer de overhand krijgt. Een aaneenschakeling van kansen en doelpunten is het vervolg en LRC weet nog zes keer ons doel te treffen. W gaan teleurgesteld met 1-7 de kleedkamers weer in.

In de kleedkamer wordt door de begeleiding en coach op alle fronten geprobeerd de Achilles meiden te motiveren en er toch nog een goede prestatie uit te persen. We zijn het er allemaal over eens. In de 2e helft zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt en kiezen we voor de directe, gecontroleerde, goed uitgevoerde tegenaanval.

 

Aan het begin van de 2e helft blijkt dat de dames dit goed hebben opgepakt. Achilles begint met een tegenoffensief en gaan meer en meer voetballen. De wilde trappen en kansloze passes lijken tot het verleden te behoren. Er wordt zelfs gepassioneerd gevoetbald!

De meiden van Veen zitten hun tegenstander dicht op de hielen en dit mond uit in resultaat. Sanne maakt, nadat ze de bal op het middenveld krijgt een prachtige solo; weet iedereen van LRC, inclusief keeper te kijk te zetten. 2-7! Er is nog hoop…

 

Achilles krijgt nu een goede periode met wat kleine kansjes al is LRC effectiever en schieten de 2-8 binnen. Dan begint de conditie een rol te spelen en LRC gaat hier beter mee om waardoor Emma stevig aan het werk wordt gezet. Schot na schot weet ze te pareren en haar doel bijna verder schoon te houden.

 

Helaas konden we toch niet voorkomen dat LRC de eindstand wist uit te bouwen naar 3-8.

 

Volgende week start competitie met een thuiswedstrijd tegen Peursum. Kunnen de meiden de eerste wedstrijd omzetten naar 3 punten? We gaan het zien.

 

Houdoe