MO19 verliest haar laatste competitieduel

MO19 verliest haar laatste competitie duel

Wat voorafging; Op de laatste training kregen onze meiden eindelijk te horen dat de zo gewenste versterking van het van het trainersduo een feit was. Martin en Carlo zijn nu beide betrokken bij de ontwikkeling van onze MO19 en zetten samen met onze meiden vanaf nu de weg in naar boven.

Met dit goed nieuws vertrokken we met een extra positieve vibe naar sportpark de roef voor de derby tegen Sleeuwijk.

Voor vandaag ontvingen we twee afmeldingen dus beschikte we over slechts 11 speelsters. Door goed overleg met de trainer van de MO15 konden we gelukkig beroep doen op Dewi waarvoor dank.

Dat resulteerde vandaag tot de volgende opstelling;

Emma is keeper goalie voor vandaag; De op papier ijzersterke verdediging bestaat uitAnouk, Ayse, Shayra en Eva. Op ons magistraal middenveld stonden Ezra, Indy,Silke en Charlotte en het Het stabiele duo voorin werd vandaag gevormd door Sanne en Dewi. Voor Sanne haar laatste wedstrijd in de MO19 omdat ze na de winter de overstap naar VR-1 zal maken. Het plekje naast de trainer op de bank werd warm gehouden door Maxime.

In het begin van de wedstrijd had Achilles het duidelijk voor het zeggen. Verdedigend zatiedereen kort op de tegenstander en aanvallend spelen we hoog op de helft van Sleeuwijk. Onze tegenstander had hier zichtbaar moeitemee en was zoekende naar een antwoord.

Helaas vergaten de dames in groen-wit nog 1 ding. Ze verzuimde om zichzelf te belonen met een goal.

Sleeuwijk kreeg langzaamaan wat meer grip op de wedstrijd en creëerde kleine kansen Maar ondanks dat hield Achilles het spel onder druk en bleef zoek naar de welverdiende goal.

Waar we maanden naar snakte gebeurde vandaag wel. Achilles opnde de score. Het was Sanne die als eerste een bal afvuurde maar deze poging niet kon omzetten in een doelpunt. Echter stond Dewi goed gepositioneerd en als een raket dook ze op deterugkomende bal en schoot hem snoeihard,laag over de grond binnen.

De feestvreugde was groot aan de kant van Veen maar Sleeuwijk was duidelijk niet uit het veld geslagen en raakte niet onder de indruk.

Sleewijk kwam sterk terug en niet zonder gevolgen voor Achilles. De eerste goal was dan wel terecht voor Achilles, maar ditzelfde gold ook voor de actie waarmee Sleeuwijk de gelijkmaker wist te maken.

Vanaf dit moment trok Sleeuwijk aan de touwtjes en wisten ze Achilles meer en meer onder druk te zetten en terug te dringen op eigen helft. Ondanks dit bleef Achilles wel hard werken maar de meiden konden niet voorkomen dat we gingen rusten met een 4 – 1 achterstand.

In de rust werd het strijdplan voor de 2de helft uit de doeken gedaan en wisten we dat we nog een goede kans zouden maken op karakter, met inzet en strijd. We waren er klaar voor!

De 2de helft blijft echter het spelbeeld hetzelfde. Sleeuwijk had de wedstrijd in eigen hand. De meiden uit Veen bleven dapper doorstrijden en gaven alles wat ze in zich hadden. Er ontstonden zelfs nog een paar goede uitbraken via Ezra, Sanne en Dewi maar we kwamen niet meer tot scoren. Sleeuwijk de wedstrijd dan ook met een 9 – 1 winst af te sluiten.

We sluiten, ondanks deze nederlaag de najaarcompetitie af met een goed gevoel. Daarnaast hebben we een wedstrijd achter ons waarin we de 25 minuten goed voetbal hebben laten zien.De concentratie vasthouden voor de volle 90 minuten is de uitdaging voor het komende deel van het seizoen. We maken stappen in de goede richting. Maandag training we voor de laatste keer dit jaar en gaan we met een positief gevoel de winterstop in.

Namens de staf en de speelsters van de MO-19 wensen wij iedereen

Een fijne kerstdagen en een gezond 2019 toe.

 

Tot volgend jaar Houdoe