MO19 maakt stappen

Na de bekerwedstrijden waarin we zijn gestrand in de voorrondes gaan we vandaag het veld in voor onze eerste competitiewedstrijd. De tegenstander die we vandaag mogen ontvangen is Peursum MO19.

Zoals gewoonlijk beginnen we met de opstelling welke vandaag bestaat uit; Emma in het doel, in de verdediging starten Shayra, Evy, Silke en Kirsten. Op het middenveld hebben we Anouk, Indy, Maxime en Wendy en de aanval mogen Ezra en Charlotte het spits afbijten.
Eva houden we nog achter de hand omdat ze net terug is van een blessure. Ze start op de bank.

Na de wedstrijdbespreking, waarin we de puntjes op de welbekende “i” hebben gezet stappen we het veld op en Jaimy (JO19) sluit bij om de trainer te assisteren. Belofte maakt schuld.
In de warming up viel meteen op dat Achilles er zin in had. Het leek er sterk op dat de meiden van plan waren om vandaag de eerste 3 punten van dit seizoen binnen te slepen.

Met een vertraging van 10 minuten klonk het eerste fluitsignaal.
Bij de meiden van Achilles kon je direct merken dat ze de inzet uit de warming-up direct wilde vertalen naar wedstrijdresultaat.

In de beginfase van de eerste helft ging het gelijk op maar na ongeveer 25 minuten ging Achilles steeds meer op de helft van de tegenpartij voetballen. De druk op Peursum werd opgeschroefd.

Ondanks een goede periode van Veense kant wist Peursum enkele keren ons doelgebied te bereiken en in een echte 1-op-1 actie wist Emma zelfs de bal weg te plukken van de voeten van een Peursumse aanvalster.

Achilles was niet onder de indruk van deze kans en bleef doorgaan waar het mee was begonnen. Met nog iets meer dreiging en kwamen er kleine kansjes voor de meiden in groen-wit.

Met goed voetbal wist Achilles via het middenveld voetballend tot op de rand van het 16-meter gebied te komen. Er was volop paniek voor het doel van Peursum het leek erop dat de bal in een flipperkast was beland. De bal kwam precies voor de voeten van Ezra die hem met al haar kracht vol door het midden in de goal schoot. 1-0.

Door het aanvallende spel en de uitstekende inzet kreeg Veen wat het verdiende. De meiden stonden op een wel verdiende voorsprong.

Na dit doelpunt leek Achilles al met het hoofd in de wolken te lopen.

Achilles leunde te vroeg achterover waardoor de felheid in de duels en de uitvoering van de aanvallen wat minder werden. Peursum rook haar kans en de tegenstander kwam meer en meer op de helft van Achilles. Na wat kleine kansjes viel helaas de gelijkmaker en stond de 1-1 op het scorebord.

Vlak voor rust gaf Achilles nog meer ruimte weg waar de tegenstander dankbaar van wist te profiteren. We konden de gelijke stand dan ook niet vasthouden en gingen rusten met een 2-1 achterstand.

Na de thee liet Achilles weer zien uit welk hout het gesneden was het spel verplaatste zich weer naar de helft van de tegenstander met dit verschil dat we rust uitstraalde in plaats van blinde paniek zoals de voorgaande wedstrijden. Dit resulteerde in de eerste gevaarlijke kans voor Achilles.

Indy gaf een prachtig steekbal op Ezra, die op haar beurt een effectieve voorzet losliet. Charlotte ontsnapte uit de rug van haar tegenstander en kwam bij de 2de paal waar ze voor leeg doel de bal hoog over schoot. In haar gedachte zag het er toch heel anders uit.

Zo waren de eerste 20 minuten van de 2e helft voor de meiden van Veen. Helaas konden we, net als in de eerste helft niet voorkomen dat Peursum weer in de wedstrijd kwam. Met nog een klein kansje voor Ezra wisten we de druk op de tegenstander niet vol te houden en gaven we Peursum meer en meer ruimte waar ze dankbaar gebruik van maakte.

Binnen de nog resterende periode wist Peursum de 1-3 en zelfs de 1-4 nog binnen te schieten. Achilles probeerde het nog wel maar de koek was op. Verslagen kwamen onze meiden na 90 minuten van het veld. Er had meer ingezeten.

Dit vond de scheidsrechter van de dag ook want op voetbal.nl werd per ongeluk een verkeerde stand doorgegeven. Heel even konden we geniete van 3 punten. Maar, zo eerlijk als we zijn werd dit snel hersteld.

Volgende week zijn we te gast in Papendrecht.

Wellicht kunnen we daar onze eerste drie punten bijeen spelen.

Tot dan en Houdoe.