MO19 laat drie punten achter in Streefkerk

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Streefkerk op het programma. Door de vroege planning moesten onze meiden al om acht uur al vertrekken van uit Veen wat niet voor iedereen mogelijk bleek. Wat later dan afgesproken waren we dan toch compleet en vertrokken we voor onze wedstrijd richting Streefkerk. Dit keer was de TomTom accuraat en aangekomen op sportpark Streveland was het tijd voor de voor de voorbespreking en hesen we ons is onze smetteloze groen-wittetenues. Toch fijn dat onze vrijwilligers dit week op week maar weer voor elkaar krijgen. (Mag ook wel een gezegd worden).

 

De opstelling voor vandaag was als volgt: Onder de lat; Emma. Voor de verdediging maakte de trainer de keuze voor Shayra, Eva,Evy en Ayse. Het middenveld werd gevormd door Anouk, Silke, Indy en Wendy en het aanvalsduo voor vandaag bestond uit vlotteCharlotte en snelle Sanne. Kirsten wachtte haar kans af op de bank en Maxime begon als vlaggenista.

 

Om kwart voor 10 werd er afgetrapt op de prachtige kunstmat in een prachtige najaarszonin Streefkerk. Dit bleek voor ons, of te vroeg te zijn, of onze dames genoten nog te veel van het heerlijke weer maar binnen 20 minuten stond Achilles al met 40 achter. Er werd met een veld-omzetting en een wissel gereageerd vanaf de Veense bank waardoor we wat meer grip op het spel kregen en onze meiden steeds dichter bij de zestien van Streefkerk kondenkomen, al leek het wel of dat voor ons het veld 16 meter te lang was want dichterbij het doel kwamen we niet. De doelpunten bleven dan ook uit. Helaas niet voor Streefkerk, wat voor rust er nog 3 bij prikte waardoor we met 7-0 moesten gaan rusten.

 

In de rust werd er een poging gedaan om verbeterpunten aan te gegeven om de 2e helft wat beter te laten verlopen. De puntjes werden op de bekende i geplaatst en na rust kwamen de Veense11 weer volop in actie.

 

Na de aftrap was het duidelijk dat onze meidentoch meer wilde en de eerste kansjes waren dan ook voor Achilles. In deze periode was het spel in evenwicht maar sloeg de schaal toch weer uit naar de Streefkerkse kant en wisten ze na 20 minuten de 8 – 0 binnen te werken.

 

De Meiden van Veen rechtte hun rug, lieten de kopjes niet hangen en bleven steeds de aanval in zeten met opeenvolgend vier opgelegde kansen voor Achilles. Aan de kansen lag het niet!

 

Na een goed uitgevoerde tegenaanval op Veense helft viel echter de 9-0. Het spel bleef over en weer gaan en al was het steeds Veen dat de klok sloeg, kans na kans werd gemist en het leek ernaar uit te zien dat de verdiende ere-treffer van Veen ook deze keer op zich liet wachten.

 

Met nog 10 minuten op de klok, na een reeks van kansen leken de meiden van Achilles de handdoek in de ring te gooien. De pijp was leeg, het warme weer speelde parten en het geloof ebde weg. Streefkerk was duidelijk van plan de volle 90 minuten te benutten en helaas voor ons werden er in deze laatste fase nog 3 doelpunten bij het totaal opgeteld.

 

In de laatste fase van de strijd wist Charlotte de Veense eer nog te redden. 2 minuten voor einde wist ze toch nog de nul van het scorebord te poetsen en prikte zo ons welverdiende doelpunt in de Streefkerkse goal.

 

Kort daarna viel het eindsignaal en kwamen we moe en teleurgesteld van het veld.

Helaas hebben we geen vuist weten te maken in deze wedstrijd en wat maar weer blijkt is dat je een wedstrijd wint op doelpunten en niet op kansen.

 

Volgende week zijn we vrij (herfstvakantie en beker) maar de strijd gaat verder op 27 oktober wanneer De Zwerver bij ons op bezoek komt. Als we in de tussentijd trainen op het omzetten van kansen in werkelijk resultaat, dan blijven de felbegeerde punten in Veen.

 

Tot dan en Houdoe