MO19 komt nog te kort in de derby tegen Sleeuwijk

Vandaag 8 september, spelen we tegen oude bekende. Voor de 2e bekerwedstrijd ontvingen wij Sleeuwijk op de De Hanen Weide.

 

Wij begonnen deze wedstrijd met de volgende 11.

Op doel; Emma, In de verdediging Shayra, Silke, Evy, Ayse en Eva

Ons middenveld bestond uit Indy, Wendy en Maxime en in de aanval starten Charlotte en Ezra. Dit hield in dat Anouk en Kirsten op de reservebank begonnen.

 

De wedstrijd begon om precies half 12. Vanaf dat moment was Achilles nog niet helemaal wakker. Na enkele minuten in het voordeel van Sleeuwijk lag de bal al na 4 minuten in het netje; 0-1.

Dat we er niet helemaal bij waren blijkt uit het feit dat, voordat we het wisten, Sleeuwijk het voordeel wist uit te bouwen tot 5-0 zonder dat we er aan te pas kwamen.

 

Met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft kwam er iets meer druk naar voren van Achilles maar ook dat wisten we, helaas voor onze meiden niet te benutten en om te zetten in een doelpunt. Via een snelle aanval wist Sleeuwijk de 0–6 op het bord te krijgen waarna Emma met 3 goede reddingen haar doel nog steeds dapper probeerde te verdedigen.

 

Zo zat de eerste helft erop met in de gedachten dat het de 2de helft op alle fronten beter moest.

 

In de rust werden er nieuwe afspraken gemaakt. Echter kwam daar nog een probleem bij. Door veel blessures moesten we helaas de 2de helft met 10 meiden beginnen.

 

De 2de helft ging van start en al snel bleek dat Achilles beter aan de wedstrijd was begonnen. Gedurende 20 minuten ging het spel over en weer en begon het treffen op een wedstrijd te lijken.

 

Toch wisten we niet te voorkomen dat Sleeuwijk er toch nog twee tegen de Veense touwen wist te schieten; 0–8.

Gelukkig konden we na een tijdje weer op Wendy rekenen en stonden we weer met 11 op het veld.

 

Door een aanpassing in het veld kon Achilles Veen zich meer weren en kregen we meer druk naar voren maar helaas kwam het niet tot een kans. Sleeuwijk daarentegen wist door een tegenaanval ook nog de 0-9 te maken. Achilles bleef echter vechten voor dat verdiende tegendoelpunt. Echter de kansen bleven voor Sleeuwijk. Na 2 goede reddingen van Emma was het daarna toch weer Sleeuwijk dat het spel naar zich toe trok en met nog een kleine 10 minuten op de klok werd het spel meer op het middenveld uitgevochten. Helaas wist Sleewijk de bal wederom achter Emma te krijgen en werd de wedstrijd uiteindelijk beslist; 0-11

 

Aankomende woensdag staat er een vriendschappelijke wedstrijd op het programma en ontvangen wij de MO-17 van t’ Zand uit Tilburg.

Aanvang wedstrijd om 20:00.