JO16-1 wint zijn eerste bekerduel

Dit seizoen begint onze JO16 in een nieuwe samenstelling samengetrokken uit twee teams en beschikt hierdoor over een mooie ruime selectie van 17 spelers. Voor de staf een luxeprobleem. Daarover gesproken. Diezelfde staf bestaat dit jaar uit 4 nieuwe gezichten, te weten 3 trainers en 1 leider.

In de voorbereiding hebben we deelgenomen aan de Altena cup waar we leuke dingen hebben laten zien, maar helaas door het grote niveauverschil konden we geen resultaat boeken. Voor de trainers was dit toernooi prima om een indruk te krijgen van de groep in wedstrijd opstelling.

Dat brengt onze bij de bekerwedstrijd van vandaag. Thuis tegen Empelina. De informatie die we hebben over onze tegenstander is dat ze uit Empel komen en net als wij ook in de 4de klasse gaan spelen. Het zal dus een “faire” strijd moeten worden

De opstelling voor vandaag:
Thijs neemt plaats onder de lat. In De verdediging starten Mitch, Rick, Roy en Romeo.  De keuzes voor het middenveld vielen op Wes, Daymain en Lars en het aanvalstrio bestond uit Tijs, Pieter, Thivakar. Daarnaast hadden we een bank met Mo, Barend, Levi en Sean.

Stan en Ruben moesten het vandaag helaas laten afweten.

De wedstrijd start om kwart over 11 en in deze beginfase zijn de teams gelijkwaardig. Wat meteen op valt is dat Empelina fysiek sterker is dan de boys uit Veen. De jongens van Achilles lieten zich echter niet uit het veld slaan en probeerde hier onder uit te voetballen maar moesten wel alert blijven. Bij balverlies koos Empelina steeds weer voor de counter. De  groen-witte verdediging wist overeind te blijven door de tegenstander buitenspel te zetten of de bal te veroveren. Tot zover geen probleem.

In de eerste helft groeit Achilles meer in de wedstrijd door iets minder paniek en iets meer effectief te zijn. We creëren meer uitbraken maar de voorsprong blijft uit. Dan zet Achilles een aanval op vanuit het middenveld. Er volgt een steekbal precies op maat waardoor Thivakar aan het werk wordt gezet, en als een raket achter de bal aangaat.  Hij komt oog in oog met de keeper; de spanning stijgt wat gaat er gebeuren, wordt de bal hard over geschoten of misschien naast? Plukt de keeper hem uit de hoek of misschien net voor de voeten weg? Maar nee; Thivakar speelt de bal met een effectief tikje net langs de keeper. 1-0 voor Achilles. De goal werd verdiend en uitbundig gevierd door publiek en spelers.

Na deze goal zakken de mannen uit Veen weer iets in waardoor Empelina veel druk weet te geven. Echter konden ze hier niet van profiteren. Er werd door Veen goed gebruik gemaakt van de buitenspelregel en stonden steeds op de goede plek om een aanval te blokkeren.

In de eerste helft kon je zien dat de teams gelijkwaardig waren. Door verkeerde passing dat net niet aankomt, te weinig communicatie en af en toe lichte paniek liep het nog niet zoals gewenst. Daartegenover stond wel dat allebei de teams vol voor de winst gingen wat het voor de toeschouwer een leuke wedstrijd maakte.

Nadat in de rust de batterijen weer waren opgeladen is het hoog tijd voor de tweede helft. In de eerste 10 minuten ging het spel op en neer. Ondanks hier en daar wat kleiner uitbraken wisten de teams echter geen goal te maken. Gedurende de tweede helft namen de Achillianen steeds meer het spel in handen en was duidelijk te zien dat ze de rust-bespreking goed in zich hadden opgenomen.

Ook heel mooi was de boys uit Veen meer op de helft van de tegenstander kwamen te spelen en hoog stonden te voetballen. Af en toe kwam Empelina er nog wel uit maar dat waren nog maar slechts speldenprikjes.

Dan is het is Mo die vanuit het middenveld een solo opzet en plaatst hierbij 4 tegenstanders op het verkeerde been. De keeper, al wankelend ziet de bal in de lange hoek verdwijnen; 2-0.

Voor de rest spelen de Achilles Veen jongens de wedstrijd keurig uit en na 80 minuten heeft Achilles terecht de eerste drie punten binnen gesleept in de beker.

Volgende week gaan we naar Gameren.