De meiden van Achilles MO15 winnen als team van Haarsteeg MO15

Zaterdag 10 november stond alweer een topper tussen op het programma, we mochten om 11.30 uur uitspelen bij Haarsteeg MO15 deze stonden net als de Achilles meiden 2de. Na onze nederlaag van vorige week tegen koploper GDC  dus wederom een topper. Haarsteeg had de laatste 3 wedstrijden gewonnen en is dus een team in vorm.

 

Alle 18 de meiden waren weer trouw aanwezig, zoals vorige week besproken met onze meiden zouden we starten met de meiden die vorige week wat minder hadden gespeelt. Want met 7 wissels is het elke week puzzelen. Maar mooi om te zien dat wij als team hier heel goed mee omgaan.

We maakten de opstelling bekend en daarin werd bekend geworden dat aanvoerder Quinty laatste vrouw zou gaan spelen en zou zouden er nog een aantal meiden op een voor hun andere positie staan dan gebruikelijk. Quinty haar reactie was maar dat kan ik niet, maar wat niets was minder waar. Quinty speelde wellicht haar beste wedstrijd van het seizoen en bleek samen met Charlotte in het centrum van de verdediging onverslaanbaar. De grote sterke spits van Haarsteeg kreeg echt geen kans. Onze backs Nina en Lotte speelde ook een zeer sterke eerste helft. Het gehele team streed voor elke bal dit was mooi om te zien, ondanks dat het voetballend wel wat rommelig was.

 

Het was ook tekenend dat Haarsteeg niet in de wedstrijd kon komen, dit kwam echt doordat we als team voor elke bal streden. Voorin werkte Nikita op linksbuiten zeer hard en speelde zeer zeker haar beste wedstrijd voor de Achilles meiden. Zo zouden we afgelopen zaterdag alle meiden wel hebben kunnen opnoemen. Het was Anna die in de 12de minuut de bal knap veroverde op het middenveld en de bal op Renske speelde de bal naar voren een via de kluts voor de voeten van Dewy en ze schoot onberispelijk de 0-1 binnen. Dewy laat elke week zien dat ze echt onze eerste spits is, staat steeds op de juiste plek en met haar acties een ware plaag voor elke verdediging.

 

Verder was de eerste helft een wedstrijd die zich op het middenveld afspeelden, Haarsteeg probeerde het steeds met de lange bal maar onze verdediging stond goed en anders had Fleur de bal steeds. Aanvallend kwamen wij ook niet echt meer tot grote kansen.

 

In de rust werd onze strijdlust en inzet zeer zeker als compliment benoemd, maar we benadrukten dat wij voetballend toch echt wel beter kunnen en dat we dit ook moesten gaan proberen de tweede helft. In de rust de nodige wisselingen zo kwam Quinty weer op haar vertrouwde mid-mid positie terecht. En schoof ook Nina door naar linkshalf.

De meiden van Veen gingen door waar men de eerste helft mee gestopt waren, vol inzet alle duels aangaan. Maar daarnaast werd er nu wel snel gecombineerd en we gingen steeds beter voetballen. In de 39ste minuut was het Nina die na een snelle een/twee met Quinty alleen voor de keepster van Haarsteeg kwam en beheerst de 0-2 binnen schoot. Dit was voor Haarsteeg een tegenvaller want deze hadden juist aanvallend gewisseld en hadden gedacht onze meiden eens flink onder druk te zetten.

 

Maar het was Quinty die de regie op het middenveld overnam en Charlotte en Lisa hielde achterin heel goed stand. Toch was het een gevaarlijk afstand schot van de spits van Haarsteeg die bijna de 1-2 maakte maar het was Fleur die de hoge bal knap stopte.

 

In de 48ste minuut weer een knappe aanval van de meiden uit Veen en het was Indy die deze aanval met een doelpunt bekroonde en de 0-3 op het scorebord zette. Dat was het sein voor de dames van Haarsteeg om alles op alles te gaan spelen, de laatste vrouw werd in de spits gezet en men ging achterin 1 op 1 spelen. In de 56ste minuut kwam toch geheel onverwacht Haarsteeg op 1-3.

Haarsteeg dacht dat er nog meer te halen was, maar het was Quinty die met een geweldige steekpass Danique wegstuurde. Danique was op volle snelheid en kwam daardoor 1 op 1 met de Haarsteegse keepster en Danique bleef heel rustig en schoot zo in de 58ste minuut de 1-4 binnen.

 

Maar in de 61ste minuut was het weer Haarsteeg die met een snelle uitbraak de 2-4 maakte. Met nog een kleine 10minuten op de klok leek het nog heel spannend te gaan worden. Maar de 11 Veense meiden streden voor elke bal en Haarsteeg werd niet meer gevaarlijk. Zo kon er naar 70 minuten een hele knappe overwinning worden bijgeschreven voor de Veense meiden.

 

Inzet is het begin van het voetbal, iets waar wij als begeleiding elke wedstrijd op hopen. De meiden laten nu al voor de 3de wedstrijd op rij zien dat dat wel goed zit, als wij dit vast kunnen houden maken wij het elke tegenstander heel moeilijk.

 

Opstelling: Fleur, Charlotte, Lotte, Nina, Quinty (aanvoerder), Roos, Nikita, Dewy, Renske, Anna en jenna.

Wisselspelers waren: Robine, Lisa, Yacintha, Britt, Indy, Isa, Danique

 

GDC MO15-1 – Achilles Veen MO15-1  einstand 2-4 (0-1)

–          12’ 0-1 Dewy

–          39’ 0-2 Nina

–          48’ 0-3 Indy

–          56, 1-3

–          58’ 1-4 Danique

–          61’ 2-4

 

Volgende week staat er na drie uitwedstrijden op rij, weer een thuis wedstrijd op het programma, we trappen om 09.00 uur af tegen OJC Rosmalen MO15-4.

 

Met vriendelijke groet de begeleiding.

Dick, Martin en Gijs