Achilles Veen verliest van Ajax.

Vandaag was het weer zover. De competitie is weer begonnen. Achilles reisde af naar Amsterdam. De wedstrijd kende twee gezichten. Ajax stapte uiteindelijk als winnaar van het veld.

Ajax begint voortvarend aan de wedstrijd. In de 7e minuut komt Ajax al op een 1-0 voorsprong en binnen het kwartier staat de 2-0 al op het scorebord. Beide doelpunten komen voort uit persoonlijke fouten. Ajax is de ploeg die voetbalt. Hebben het meeste balbezit. Achilles daar in tegen komt totaal niet in het spelbeeld voor. Alle ballen komen voor de voeten van een Ajax speler. Er worden weinig tot geen kansen gecreëerd. Na bijna een half uur voetballen is Achilles amper bij het doel van de Ajax doelman geweest

In de 28e minuut komt Sezer Sulun goed mee op. Hij geeft de bal goed voor, maar helaas komt de bal niet bij een medespeler, maar bij de keeper van Ajax. Vlak voor rust komt er voor eerst deze wedstrijd een echte serieuze kans voor Achilles. Jeroen van Leijsen krijgt de bal voor zijn voeten, maar hij ziet zijn schot vervolgens huizenhoog overgaan, het had zomaar de aansluitingstreffer kunnen zijn.

In de blessuretijd van de 1e helft krijgt Achilles nog een vrije trap op de rand van de zestien. Thijs van vd Berg gaat achter de bal staan. Hij neemt een perfecte vrije trap, maar zijn inzet wordt door de doelman van Ajax over het doel getikt. Achilles moet toch echt uit een ander vaatje gaan tappen in de 2e helft, willen ze nog enige aanspraak maken op een mooi resultaat.

We krijgen in de 2e helft daadwerkelijk een ander Achilles te zien. Ajax zakt verder terug, waaronder Achilles meer ruimte krijgt. In de 48e minuut heeft Rowin van Zaanen de aansluitingstreffer op zijn schoen. Maar hij weet deze niet te benutten. Een kleine 6 minuten later komt Achilles goed weg, als Ajax niet goed weet om te gaan met de kans die ze krijgen. Het namelijk zomaar de beslissende 3-0 kunnen zijn. Achilles leeft nog.

Daarna is het de beurt aan Achilles. In de 63e minuut krijgt Sen Aerts de bal voor zijn voeten. Maar hij heeft de pech dat de keeper van Ajax goed oplet en daarmee de 2-1 voorkomt. Maar Achilles geeft niet op en blijven vechten. Ajax laat Achilles voetballen in de 2e helft en het lijkt erop dat ze het wel geloven. Met nog een kleine 10 minuten te spelen, heeft Achilles de hoop in een goede afloop nog niet opgegeven.

In de 81e minuut krijgt Sen Aerts de mogelijkheid om de 2-1 op het scorebord te zetten. Hij krijgt de bal na een goede voorzet op zijn hoofd. De bal veranderd echter van richting en wordt naast gekopt. De slotfase van de wedstrijd wordt nog spannend. Want in de 90e minuut krijgt Achilles nog een mogelijkheid, maar de keeper van Ajax houdt zijn ploeg op de been. Maar een minuut later kan hij niet voorkomen, dat Ayden Kuipers de toch wel verdiende 2-1 binnen tikt. De keeper laat los, Ayden Kuipers let goed op en tikt de bal in het doel.

De wedstrijd is daarmee nog niet gespeeld. De scheidsrechter laat lang doorspelen. Ajax raakt in paniek, want de druk voor het doel van Ajax neemt toe. Achilles neemt geen genoegen met de 2-1. Ze krijgen nog een paar kansen op de gelijkmaker of zelfs op meer. Maar de keeper van Ajax bezwijkt niet onder de druk en zorgt er voor dat de punten in Amsterdam blijven.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De 1e helft was voor Ajax en was Achilles duidelijk de onderliggende partij, de 2e helft was voor Achilles. Maar de vechtlust van Achilles kwam te laat. De twee tegendoelpunten binnen het kwartier, heeft Achilles uiteindelijk de das om gedaan. Laten we hopen dat de goede lijn van de 2e helft word doorgezet naar de wedstrijd van volgende week.

Volgende week komt Eemdijk op bezoek in Veen. Eemdijk speelde vandaag thuis tegen SDC Putten. Het werd een 2-1 thuisoverwinning voor Eemdijk. Achilles moet deze wedstrijd winnen om enigszins aansluiting te houden met de top. Het wordt erop of eronder. De wedstrijd begint op 14.30 uur.

Opstelling Achilles Veen:

Dylan Jonkers, Bas van Loon, Thijs van den Berg, Ayden Kuipers, Rowin van Zaanen, Theo Martens, Sezer Sulun ( 78, Jasper Campfens), Sen Aerts, Ronnie Reniers, Jeroen van Leijsen en Daan van Dinter (78, Rewien Ramlal).