Achilles Veen pakt 3 punten tegen “de Diekers”

Deze wedstrijd is voor beide ploegen van belang om de aansluiting met de top 5 in de hoofdklasse A te behouden,een wedstrijd waarin beide teams spelen met veel strijd en beleving.Toch is het Achilles Veen wat deze middag de 3 punten pakt op ,,de hanenweide,, ondanks de drie voor buitenspel terecht afgekeurde doelpunten van Eemdijk,Eemdijk toch een van de verassende ploegen die zijn gepromoveerd uit de eerste klasse,zij deden dat door Breukelen thuis met ruime cijfers te verslaan.

Het is Achilles Veen wat vanaf het begin Eemdijk onder druk zet en in de 3e minuut na een vrije trap vanaf een meter of twintig op doel van Gerben Ruizendaal wordt afgevuurd die de bal niet klemvast krijgt en is het centrale verdediger Bas van Loon die de bal in het doel werkt en zo Achilles Veen op een 1-0 voorsprong zet. Het sein voor Eemdijk om nog meer kracht in dit duel te gooien,toch is het Achilles Veen wat in de 18 min.de kans krijgt op de 2-0 maar zowel Sen Aerts als Rowin van Zaanen missen voor open doel. In de 25min. is het toch Eemdijk wat zijn kans krijgt op de 1-1 maar het is doelman Dylan Jonkers die door goed uit te komen deze kans verijdeld,Eemdijk blijft zijn kansen zoeken en is het Bas van Loon die door een misverstand in de achterhoede van Achilles Veen de bal bij de paal van de doellijn haalt en zo gaat Achilles Veen met een voorsprong genieten van de welverdiende thee. In de rust past Eemdijk een wissel toe Rogier Gilkes wordt vervangen door Ali Coban om voor nog meer strijd te kunnen leveren en het is in de 55 min. Daniel de Haan die de gelijkmaker op het scorebord zet. Toch is het Achilles Veen wat weer volop de aanval zoekt om die voorsprong weer te verwezenlijken.

Het is Ronnie Reniers die een perfecte voorzet geeft vanaf de rechterkant en daar is het de goed voor het doel opgestelde Sen Aerts die de bal onhoudbaar voor doelman Gerben Ruizendaal in het doel plaats.

Achilles Veen had het duel kort daarna kunnen beslissen via een kopbal van Thijs van den Berg maar deze gaat helaas voor Achilles Veen net over ,Eemdijk blijft zijn kansen zoeken op de gelijkmaker, maar toch is het Achilles Veen wat mede door de aanmoedigingen van het Veense legioen in de laatste spannende minuten stand wist te houden, en zo blijven de toch dik verdiende punten in veen en wordt de aansluiting bij de top 5 in stand gehouden en worden goede zaken gedaan voor de 2e periode waar het alleen Huizen boven zich moet dulden.

 

Aanstaande donderdag 4 februari speelt Achilles Veen om 20.00 uur een thuis wedstrijd tegen topklasser Stedoco voor de EM cup en gaan we op 13 februari voor de competitie op bezoek bij DOVO, aanvang van deze wedstrijd is 14.30.