Achilles Veen neemt afstand van Ter Leede

Achilles Veen ontvangt vandaag Ter Leede ,waar we samen de tweede plaats mee delen achter Noordwijk de huidige koploper in de hoofdklasse A.
De uitslagen van vorig seizoen zijn geen garantie voor vandaag, beide teams hebben nog al wat wijzigingen in hun selectie.
Vanaf de aftrap laat Ter Leede zien dat zij naar Veen zijn gekomen om zich te revancheren, ondanks het wind voordeel voor Achilles Veen is het Ter Leede dat via Ronnie Verplacke zijn eerste kans krijgt en in de 18m. is het Toon Zwetsloot die uit een corner net naast de paal kopt. Achilles Veen kan in deze periode aanvallend weinig laten zien en het is na slordig balverlies in de verdediging van Achilles Veen opnieuw Toon Zwetsloot die alleen op de doelman af mag gaan en het is de paal die redding brengt en zo blijft tot aan het rust signaal de 0-0 op het scorebord staan.
In de rust is het Thijs van den Berg die achterblijft in de kleedkamer en wordt vervangen door Toby Tan waardoor trainer Clemens Bastiaanse wat aanpassingen moest doen in de verdediging. In de tweede helft is het Achilles Veen dat gelijk druk gaat zetten op de verdediging van Ter Leede wat in de 51m. al resulteerd in de eerste kans voor Sen Aerts maar de bal gaat over maar Achilles Veen houdt hier nog wel een hoekschop aan over.
Uit een van de hoekschoppen is het de uitblinker van vandaag Maarten Boddeart die in de 52m. Achilles Veen met een geweldige kopbal op een 1-0 voorsprong zet.
Ter Leede is in deze periode niet bij machte om hun positieve spel uit de eerste helft te handhaven en door een verkeerde terug speelbal is het Jorik Mijnhijmer die de bal op pikt en in alle rust wat spelers van Ter Leede op het verkeerde been zet en zo de bal in alle rust achter doelman Laszlo Sandor weet te plaatsen en zo in de 61m. Achilles Veen op een 2-0 voorsprong zet.
In de 78m.komt Ter Leede weer terug in de wedstrijd uit een voorzet vanaf de linkerkant is het Jesse Dingjan die de bal inkopt en de 2-1 op het scorebord zet.
In de laatste 12 m. past trainer Henk Wisman nog wat aanvallende wissels toe maar Achilles Veen geeft geen krimp en blijven ook deze keer de punten weer in Veen en behoudt hierdoor de tweede plaats in de hoofdklasse A.
Aanstaande zaterdag reizen we af naar het gezellige Amsterdam zuid, waar cupfighter Swift onze volgende tegenstander is en hopen we dat onze jongens ook hier de 3 punten mee kunnen nemen naar Veen en zo mee blijven doen in de top van de hoofdklasse.
Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 voor onze supporters die met eigen vervoer gaan, ga op tijd want parkeren is niet zo makkelijk al in Veen.
De tarieven voor parkeren zijn waarschijnlijk tijdens de wedstrijd aangepast.