Achilles Veen MO15 wint in de derby tegen Wilhelmina’26 met 5-2 !

Zaterdag 6 oktober stond onze tweede competitie wedstrijd op het programma thuis tegen Wilhelmina’26.

Afwezig was Danique doordat ze een ander team uit de brand heeft geholpen van wege geblesseerde spelers. Nikita was helaas geblesseerd maar was wel aanwezig voor de support.

De wedstrijd stond onder begeleiding van scheidrechter Alex#scheidsbedankt.

Onze meiden  begonnen scherp aan de wedstrijd en in de eerste twee minuten kregen we al een kans om de scoren te openen. Daarna werd het een wat rommelige fase, Wilhelmina’26 ging de duels goed aan en met een langewerden ze zelfs heel gevaarlijk een schot kon net tot cornderworden verwerkt.

Wilhemina’26 dacht uit deze corner te scoren maar de baal was achter geweest, de scheidrechter keurden het doelpunt terecht af.

In de 6de minuut was het een kluts situatie in de 16 van Wilhelmina en het was Isa die van dichtbij knap de 1-0 binnen schoot. Daarna nam Veen het heft in handen, ondanks dat we veel beter kunnen waren we toch de boven liggende partij. En in 28ste minuut was het Dewy die na een mooi bal van Quinty knap weg draaide van haar tegenstander en de 2-0 onberispelijk binnenschoot.

Twee minuten later was het Roos die de 3-0 binnenschoot. Toen een fase waarin duidelijk werd als wij niet voor elke bal strijden een tegenstander dus gevaarlijk kan worden want 4 minuten voor rust scoorde de sterk spelende aanvoerder van Wilhelmina’26 uit het niets de 3-1 dit was tevens de ruststand.

In de eerste helft hadden we al wat gewisseld en in de rust werden er ook een aantal wissels doorgevoerd. Iedereen die een fel Achilles Veen verwachte aan het begin van de tweede helft had het helaas mis. Wilhelmina’26 liet zien dat men het nog niet zomaar opgaf en vol de strijd aan ging en in de 37steminuut werd het 3-2. De Aalburgse meiden gingen er in geloven en Veen was wat van slag. In de 46ste minuut een grote kans voor Wilhelmina’26 een hard schot op ons doel werd super knap gered door onze keepster Fleur en zo voorkwam ze de 3-3. Fleur had een goede spelhervatting en uit de counter scoorde Isa na weer een goede assist van Quinty de 4-2.

Daarna zag je het geloof bij de meiden van Wilhelmina’26 wegvloeien. Veen gaf wat gas bij en het was Indy die in de 56steminuut heel veel pech had na een geweldige actie. Ze gaf een mooi lob over de keeper maar belande helaas op de paal. Indy speelde met haar inzet die altijd 100% is een hele goede wedstrijd helaas werd ze niet beloond met een doelpunt.

In de 60ste minuut was het Isa die wederom goed doorging en 1 op 1 kwam met de keepster van Wilhelmina en ze bleef heel rustig en scoorde zo haar 3de van deze ochtend en maakte zo de 5-2. Dit was tevens de eindstand.

Onze eerste competitiewedstrijd hebben we gewonnen met 4-1 van Nivo Sparta, hier is geen verslag van omdat onze verslagever aanwezig was. Zodoende hebben onze meiden 6 punten na 2 wedstrijden

Opstelling: Fleur, Lisa, Lotte, Yacintha, Britt, Quinty(aanvoerder), Isa, Roos Indy, Dewy en Robine.

Wisselspelers waren: Charlotte, Nina, Renske en Jenna.

Achilles Veen MO15-1 – Wilhelmina’26 MO15-1 einstand 5-2 (3-1)

1-0 Isa
2-0 Dewy
3-0 Roos
3-1
3-2
4-2 Isa
5-2 Isa

Volgende week zaterdag spelen we een uitwedstrijd tegen Well, aanvang 09.30 uur.

Met vriendelijke groet de begeleiding.

Dick, Martin en Gijs