Achilles Veen MO15 verliest van Kozakken Boys MO15, in een wedstrijd met twee gezichten.

Zaterdag 8 september stond de beker-kraker uit bij Kozakken Boys MO15 op het programma. Nadat de week ervoor het aanvangstijdstip een aantal keren was gewijzigd werd er uit eindelijk om 12.00 uur afgetrapt.

Afwezig was Renske en in de warming-up raakte onze doelvrouw Fleur helaas geblesseerd. Hierdoor moesten we vlak voor de wedstrijd nog schuiven in de opstelling. Roos ging de eerste helft het doel verdedigen.

 

De eerste helft is er een om heel snel te vergeten (het is dat we om 12.00 uur voetbalden, anders zouden we gedacht hebben,ze zijn nog niet helemaal wakker). Kozakken Boys meiden waren feller en wonnen de meeste duellen. Met als gevolgd een 3-0 ruststand. De doelpunten werden gemaakt in de 8ste, 12de en 20ste minuut.

 

In de rust werd aan de meiden duidelijk gemaakt dat we zoveel beter kunnen dan we de eerste helft hebben laten zien. In de rust hebben we ook onze wisselspeelsters ingebracht.

 

De tweede helft was een heel ander Achilles Veen te zien, een Veen om TROTS op te zijn, met strijdlust en met vlagen heel mooi voetbal. En waar de eerste helft nog de meeste duellenwerden verloren werden de tweede helft alle duellengewonnen.

 

Het was direct in de 37ste minuut: Roos die met een geweldig afstandsschot de 3-1 binnen schoot, het geloof kwam bij de meiden terug! Lotte won al haar duellen de tweede helft als rechtsback, helaas raakte ze later geblesseerd. Ook viel halverwege de tweede helft Dewy uit met een vervelende knie blessure (hopelijk herstellen beide meiden snel).

 

In de 45ste minuut kwam een goede aanval over links en het was Nina die uit een moeilijke hoek de 3-2 binnen schoot.Helaas waren de meiden zo blij met het doelpunt dat we bij de aftrap vergaten dat Kozakken Boys MO15 alweer begonnen was en in de 46ste minuut stond het weer 4-2 voor Kozakken Boys.

 

Achilles Veen deed er nog een schepje boven op en we kregen een aantal mooie kansen, helaas wilde de bal er niet meer in. Maar in de 55ste minuut was het Indy die na een mooie steekbal van Roos alleen voor de Werkendamse keepster kwam en beheerst de 4-3 binnen schoot.  Het werden nog 10 spannende minuten.

 

Achilles Veen ging vol op de aanval in en na een mooie actiekwam Nina in de 66ste minuut alleen voor de keepster, en na een goed schot telde iedereen de 4-4 al, maar de Werkendamsekeeper dacht daar anders over, en met een geweldige redding tikte ze de bal op de lat.

2 minuten voor tijd was daar een scherpe counter van de meiden van Werkendam en de beste speelster aan Werkendamse zijde, de snelle linksbuiten scoorde de 5-3 eindstand.

 

Opstelling: Roos, Lisa, Charlotte, Jenna, Yacintha, Quinty(aanvoerder), Isa, Danique, Nikita, Danique en Robine.

Wisselspelers waren: Dewy, Nina, Britt en Indy.

 

De les voor onze meiden is dat we echt vanaf het begin aandacht en inzet moeten hebben, dan kunnen wij het elke tegenstander moeilijk maken. De tweede helft is iets wat we mee moeten nemen naar komende zaterdag, dan spelen we de laatste bekerwedstrijd uit bij VVAC MO15, aanvang 10.00 uur.

 

Met vriendelijke groet de begeleiding.

Dick, Martin en Gijs