Achilles Veen MO15-1 wint ook uit bij GRC’14 MO15

Op 24 november stond op deze zeer koude zaterdagochtend om 09.30 uur de uitwedstrijd tegen GRC’14 op het programma.

Dit was op voorhand al een speciale wedstrijd voor Lisa en Dewy, ze zouden deze dag tegenover hun oude team staan. Lisa en Dewy hebben in de zomer de overstap gemaakt naar Achilles en zijn inmiddels niet meer weg te denken in het groen wit van Achilles Veen. Afwezig waren onze aanvoerster Quinty en Lotte, daardoor moesten we wat schuiven in het team.

Vooraf werd aangegeven dat we de wedstrijd net zo moesten beginnen als de laatste twee wedstrijden, we moesten de tegenstandster direct onderdruk zetten. Helaas lukte het onze meiden niet om dit in de wedstrijd ook te laten zien. Sterker nog de eerste helft was van onze kant wellicht wel de minste van het seizoen. Toch was het geheel onverwacht na 5 minuten Roos die de 0-1 binnenschoot.

Maar daarna was het GRC wat het gevaarlijkst werd, het was twee keer de paal en Fleur die de 1-1 voorkwamen. GRC had op dat moment zeker de gelijkmaker en wellicht nog meer verdiende. Onze meiden kwamen telkens te laat in de duels en dit is juist normaal onze kracht. In de 15de minuut was het Nikita die goed doorging en door haar doorjagen een counter verdiende. Deze corner werd goed genomen door Nina en de bal kwam voor de voeten van Charlotte en ze schoot zo de 0-2 binnen.

Het was daarna wederom GRC’14 die een grote kans kregen, gelukkig was het Fleur die de bal net optijd tot corner kon verwerken. Vlak voor de rust kreeg Achilles nog een mooie kans helaas ging het schot van Roos via de keepster naast. We gingen met 0-2 de rust in, in de rust was onze begeleiding niet tevreden en er werd op gehamerd dat we de tweede helft toch uit een ander vaatje moesten tappen. De wissels werden doorgevoerd en de tweede helft gelukkig een ander Achilles Veen het was Isa die een hele goede tweede helft speelde als Mid-Mid (ondanks dat dit zeker niet haar favoriete positie is deed ze het zeer goed) en het was Isa die in de 41ste minuut Dewy met een mooie bal alleen voor de keepster van GRC’14 zette en Dewy liet zien een echte spits te zijn en schoot de 0-3 knap binnen.

Daarna werden de meeste duelas in de tweede helft wel door de meiden uit Veen gewonnen en we kregen nog een paar mooie kansen. GRC’14 probeerde het wel maar de twee grote kansen die men in de tweede helft kreeg werden knap door Fleur gestopt. 5 minuten voor tijd kregen Lisa en Dewy nog een publiekswissel en speelden we de wedstrijd uit met een 0-3 overwinning.

Goed om te zien dat onze meiden dan na een mindere eerste helft een goede tweede helft hebben gespeeld.

Opstelling: Fleur, Lisa (aanvoerder), Charlotte, Britt, Anna, Jenna, Nina, Roos, Danique, Dewy en Nikita.

Wisselspelers waren: Yacintha, Isa,  Robine, Indy en Renske

GRC’14 MO15-1 – Achilles Veen MO15-1  0-3 (0-2)

–          5’ 0-1 Roos

–          15’ 0-2 Charlotte

–          41’ 0-3 Dewy

 

Volgende week spelen om 09.00 uur thuis tegen SSC’55 MO151

 

Met vriendelijke groet de begeleiding.

Dick, Martin en Gijs