Achilles Veen MO15-1 sterk uit de startblokken in de voorjaarscompetitie

Op zaterdag 9 februari stond onze eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie gepland uit tegen Stedoco MO15-2. De aanvang op deze zeer winderige koude zaterdagochtend was om 10.00 uur.

We reisden met 13 dames af naar Hoornaar, door diverse oorzaken waren afwezig Nikita, Dewy, Fleur, Jenna en Charlotte.

Tijdens de warming-up bleek dat we tijdens de wedstrijd een helft de wind tegen zouden hebben en een helft de wind mee. We gaven aan onze aanvoerster mee aan dat we graag de eerste helft de wind in de rug zouden hebben als we de tos zouden winnen. Onze dames waren al zo slim om zo op het veld klaar te gaan staan. Maar Stedoco won de tos, alleen tot onzer verbazing koos de aanvoerster van Stedoco om zo te blijven staan.

En onze meiden lieten zien dat we er klaar voor waren vanaf minuut 1 werd Stedoco vol onder druk gezet, de bal kwam niet op de helft van onze meiden waar Robine bereid was gevonden om de eerste helft te keepen ze heeft de hele eerste helft maar 1 bal op doel gehad en die stopte ze heel knap. Maar de Achilles Meiden hadden de tips van trainer Dick goed opgepakt en na 5 minuten was daar de 0-1 voorsprong het was Danique die na een mooie pass van Roos de Veense dames op voorsprong zette.

In de 8ste minuut was het Danique die goed doorging en de achterlijn haalde en de bal knap terug legde op Roos en die schoot onberispelijk de 0-2 binnen. In de 10de minuut een kopie van de 0-1 wederom was het Danique die de 0-3 binnenschoot na een goede pass van Roos. De dames bleven doorgaan en Stedoco wist niet waar ze het moesten zoeken, behalve de wind tegen hadden ze ook een fel Achilles tegen die alle duels wisten te winnen. In de 12 de minuut een kopie van de 0-2 het was wederom Danique die Roos wist te vinden en daar stond het al 0-4. Daarna zakte het spel ineens behoorlijk in, de dames uit Veen dachten waarschijnlijk dat we er al waren. Zonder dat Stedoco echt gevaarlijk werd kreeg het toch wat meer grip op het spel. Daarnaast vergaten onze dames soms de trekker over te halen, Roos kreeg twee hele grote kansen maar schoot beide recht op de keeper af.

In de 26ste minuut was het een snelle uitbraak van de Veense dames, Roos stuurde Indy op snelheid weg en deze schoot heel knap de 0-5 binnen dit was tevens de ruststand. In de rust werd de half zieke Anna als keepster aangewezen, ze dacht dat ze dit niet zou kunnen maar liet in de tweede helft zien dat ze haar mannentje echt wel stond. Renske kwam in het veld voor Indy en de half zieke Nina bleef nog even op de bank. Dick gaf aan dat nu onze kracht zou komen ondanks de harde wind tegen, want als wij over de grond zouden gaan voetballen dan zouden we zeker nog genoeg kansen gaan krijgen.

En dit pikte onze dames met vlagen heel goed op, na 40 minuten was het Danique die na goed doorgaan de 0-6 binnen schoot. Mede dankzij de harde wind mee kregen de dames van Stedoco de bal wat meer op de helft bij Achilles en ze werden ook een paar keer gevaarlijk maar Anna stond telkens goed op haar post ook de Veense defensie speelde een goede wedstrijd. In de 51ste minuut was het Quinty die met een mooie uithaal de 0-7 binnen schoot, en 7 minuten later maakte Quinty er de 0-8 van wederom met een mooi afstand schot. Inmiddels was Nina ook in het veld gekomen voor Isa.

Een minuut later kwam Stedoco er snel uit en na een goede voorzet stond de spits ineens vrij voor Anna en deze schoot de bal keurig binnen en bracht de stand op 1-8. Quinty was op dreef en in de 64ste minuut wederom een goed schot en de 1-9 was een feit. Het slot akkoord van deze ochtend kwam op naam van Indy die in de 68ste minuut de 1-10 binnenschoof.

Goed om te zien dat onze meiden ondanks de harde wind naar behoren hebben gevoetbald, sommige fase in de wedstrijd waren we iets te slordig maar daar gaan we de komende periode aan werken.

Opstelling: Robina, Lisa, Lotte, Britt, Yacintha, Anna,  Quinty (aanvoerder), Roos, Danique, Indy en Isa

Wisselspelers waren: Nina en Renske

Stedoco MO15-2 – Achilles Veen MO15-1  1-10 (0-5)

 • 5’ 0-1 Danique
 • 8’ 0-2 Roos
 • 10’ 0-3 Danique
 • 12’ 0-4 Roos
 • 26’ 0-5 Indy
 • 40’ 0-6 Danique
 • 51 ’0-7 Quinty
 • 58 ’0-8 Quinty
 • 59 ’1-8
 • 64 ’1-9 Quinty
 • 68’ 1-10 Indy

Zaterdag 16 februari spelen we om 08.45 uur thuis tegen Hardinxveld MO15-1

Met vriendelijke groet de begeleiding.

Dick en Gijs