Achilles Veen mo15 verliezen spannende topper van GDC mo15

Zaterdag 3 november stond de topper tussen de nummers 1 en 2 op het programma. GDC en onze meiden hadden tot nu toe alles gewonnen, alleen het doelsaldo was in het voordeel voor de meiden uit Eethen. Je kon aan alles zien dat er een topper wedstrijd op het programma stond, want van beide teams stonden er veel supporters langs de lijn.

 

We waren helemaal compleet en hebben zelfs in de herfstvakantie een nieuwe speelster mogen verwelkomen Anna Noorlander, dus we waren met 18 dames afgereisd naar Eethen.

Na dat de scheidrechter alle spelerspassen had gecontroleerd trapten we af om 11.00 uur af.

De begin fase was van beide teams wat voorzichtig, maar al snel bleek dat beide teams echt aan elkaar gewaagd waren. De eerste kleine kans was voor Achilles Veen, Dewy dacht zich vrij te spelen maar de laatste vrouw van GDC blokte het schot van Dewy.

 

Na 14 minuten spelen kreeg GDC een corner, deze werd door de spits van GDC ingeschoten en de bal kwam op de lat. In de rebound stond Britt Gouda van GDC goed op te letten en ze schoot de 1-0 binnen.

 

De meiden uit Veen waren wat van slag, want de 1-0 kwam toch redelijk onverwacht uit de lucht vallen. Maar na 20 minuten kwam de meiden uit Veen weer beter in het spel, en werd GDC onder druk gezet. GDC kwam er wel een paar keer gevaarlijk uit met een counter maar onze keepster Robine keepte een puike wedstrijd. Ineens was het Indy die na een goede steekbal in de 32ste minuut vrij kwam voor het doel en in de bal beheerst binnenschoot en zo was het vlak voor rust 1-1. Waar iedereen dacht dat we met 1-1 zouden gaan rusten, kreeg Achilles Veen in de extratijd van de eerste helft een doeltrap.  Deze werd niet goed genomen en kwam voor de voeten van Amber (helaas was dit een speelster van GDC) en deze kon zo makkelijk de 2-1 op het scorebord zetten.

 

In de rust werd benadrukt dat we echt een hele goede eerste helft hadden gespeeld, en dat er zeker nog kansen waren de tweede helft als we zo zouden blijven spelen.

De begin fase van de tweede helft was voor Achilles Veen alleen kregen we behalve wat afstand schoten niet echt grote kansen. Daarna kwam er een sterke fase van GDC waar men 3 hele grote kansen kreeg. Maar men kreeg de bal niet voorbij Robine , hier kwamen we even heel goed weg.

 

Na de laatste grote kans schoot Robine de bal naar het middenveld naar Quinty en deze gaf een goede bal op Dewy. Op dat moment dook Danique de ruimte in en na een perfecte bal van Dewy bleef Danique heel cool in de 1 tegen 1 en schoot de 2-2 binnen. Daarna drukte Veen door en bij GDC sloop wat twijfel in het spel en deze fase hadden de meiden uit Veen de 2-3 kunnen maken. Maar de beste speelster van het veld (Inge de laatste vrouw van GDC) had alle ballen en hielt haar ploeg op de been. En in de 21 ste minuut was er een snelle uitbraak van GDC en kwam Amber alleen voor Robine en ze kon makkelijk de 3-2 binnen schieten.

 

Dat was de beslissing van deze topper, Veen probeerde het nog wel maar twee minuten later stond de 4-2 op het scorebord het was wederom Amber die het doelpunt maakte. En in de laatste minuut van de wedstrijd werd het ook nog 5-2 wederom door Amber. Nadat in blessuretijd de moe gestreden Charlotte nog  werd vervangen floot de uitstekend fluitende scheidsrechter voor het einde van deze geweldige pot voetbal.

 

In de kleedkamer van Achilles Veen heerste grote teleurstelling, want onze meiden hadden toch echt een ander resultaat verwacht en gehoopt. Maar GDC was over de gehele wedstrijd de terechte winnaar. Maar waar wij als begeleiding super trots op zijn is dat wij met z’n alle 70 minuten lang hebben gestreden en goed hebben gevoetbald.

 

Opstelling: Robine, Lisa, Charlotte, Yacintha, Britt, Nina, Quinty (aanvoerder), Roos, Indy, Dewy en Isa.

Wisselspelers waren: Fleur, Jenna, Renske, Robine, Nikita, Lotte en  Anna

 

GDC MO15-1 – Achilles Veen MO15-1  einstand 5-2 (2-1)

          14’ 1-0 Britt

          32’ 1-1 Indy

          36’ 2-1 Amber

          49’ 2-2 Danique

          56’ 3-2 Amber

          59’ 4-2 Amber

          69’ 5-2 Amber

 

Volgende week staat om 11.30 uur de uitwedstrijd bij Haarsteeg op het programma, we kunnen dan weer laten zien waar we toe in staat zijn. We spelen in een spannende competitie, GDC staat op 1 met 12 punten uit 4 wedstrijden. Dan 3 teams op de tweede plaats met 9 punten, Achilles Veen na 4 wedstrijden en Haarsteeg en WSC beide na 5 wedstrijden.

 

Met vriendelijke groet de begeleiding.

Dick, Martin en Gijs